מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוסטאופורוזיס גבר יחסית צעירגלעד18/01/2020
שלום
סליחה מראש על השאלה המורכבת.
אני בן 47. רזה. תמיד היתי רזה אך ללא מחלות ידועות.
בד"כ משקל סביב BMI=18.
לאבא שלי יש אוסטאופורוזיס גילו לו במקרה בצ'ק אפ. לשמחתנו עד כה אין לו שברים. גיל 78.
בגיל 35 עשיתי צפיפות עצם ויצא שיש לי אוסטאופרוזיס מינוס 3 סטיות תקן בגב ומינוס 2.8 בעמוד שדרה
בגיל 40 היה ממש מעט החמרה.
עברתי המון בדיקות אנדוקריניות שיצאו תקינות ואמרו שזה כנראה על רקע גנטי ובגלל שאני רזה ובגלל שלא אוכל מוצרי חלב מגיל 20 ומעט מאוד סידן בתזונה.
עברתי באחרונה סיטי חזה ובטן בגלל כאבים ברום הבטן. יצא תקין. הרדיולוגית אמר לי שבסיטי בכלל לא רואים שאני עם אוסטאופורוזיס - גם אין חלילה שברים וגם העצמות לא נראות כמו עצמות של בנות 70 עם אוסטאופורוזיס וכנראה עדיין בסדר.
לפני 4 שנים האנדוקרינולוגית בקופח אמרה שאין טעם בגיל כזה לטפל בגבר עם אוסטאופורוזיס ונשקול שוב בגיל 50.
רציתי לשאול
היו לי בשנים האחרונות כ 3 מאורעות של BPPV סחרחורת בשינוי תנוחה והופיע גם ניסטגמוס. עברתי גם פיזיותרפיה לזה.
האא"ג שעוסק בזה אמר שיש לי קורלציה לאוסטאופורוזיס ויכול להיות שטיפול במה שקשור בזה יסייע גם למנוע BPPV
אבל בזה צריך לשאול אנדוקרינולוג.
רציתי לשאול
1. אני לא אוכל מוצרי חלב בכלל לא מגגיב להם טוב. מגיע מתזונה לגג 300 מג סידן. לא לוקח כדורי סידן גרמו לי לכאבי בטן וגם קראתי שממילא הם לא עוזרים.
האם במידה ואאכל יותר סידן או קצת כדורי סידן זה יכול לסייע למנוע BPPV?
2. רמות הויטמין D שלי באיזור ה 50 NMOL לפעמים יורדות ל 40 לפעמים עולות ל 60.
האם במידה ואקח טיפות זה יכול לסייע למנוע BPPV?
3. האם אני צריך לקחת טיפול בפוסלאן או אקטונל בגיל כבר כזה ( בעקרון אני מעדיף שלא ) וזה יכול לסייע למנוע BPPV או שרק סעיפים 1 ו 2 יכולים לסייע?
4. האם לאור חוליות שנראות תקין בסיטי יכול להיות שבכלל העצמות שלי תקינות וזה רק בצפיפות אבל לא בעייתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום18/01/2020צפיפות עצם רגישה יותר מסיטי רגיל לאתור אוסטאופורוזיס.
לגבי הBPPV ונושא משק הסידן המחקרים שנויים במחלוקת בכל מקרה כדאי לשאול רופאי אף אוזן גרון שעוסקים בתחום
עדיף שתהיה לך רמת ויטמין D תקינה אז כדאי לקחת 1000 יחידות ליום, לגבי הסידן אפשר לנסות תוספים נוספים כגון קלציציו או סידן צטרט אולי יהיו נסבלים יותר
לגבי אפשרות לטפול תרופתי לאוסטאופורוזיס אפשר לשקול בדיקה של מדדי פרוק עצם בדם (בתנאי שרמת ויטמין D תקינה וגם PTH וכו) ואז לשקול צורך בטפול תרופתי .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאופורוזיס , BPPV
גלעד18/01/2020תודה רבה
מעריך מאוד את התשובה!
אקח ויטמין D לתקן לנורמה.
האא"ג שעוסק באוזן הפנימית אמר שיש קשר לאוסטאופרווזיס לשאול אנדוקרינולוג ...
האם לדעתך תוספת קלציום תסייע ל BPPV? או שהטיפול התרופתי באוסטאופורוזיס הוא שיסייע?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום19/01/2020לא ראיתי מחקרים מבוססים שהוכיחו תועלת בטפול בויטמין D או בתוסף סידן או באוסטאופורוזיס להקלה על BPPV...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBPPV אוסטאופורוזיס
גלעד19/01/2020וואו...
האא"ג לא ידע לכן שאלתי.
תודה רבה!!
אם אפשר שאלה אחרונה.
היות ואין סיבה שאקח פוסלן או אקטונל בשביל ה BPPV
1. האם לדעתך בגיל 47 כדאי כבר להתחיל טיפול כזה לאוסטאופורויזיס מינוס 3 סטיות תקן או שזה גיל מוקדם מדי לטיפול כזה בגבר ואפשר לחכות עוד כמה שנים?
2. האם כדורי סידן עוזרים לאוסטאופורזיס ( בתזונה יש לי רק 300 מג ליום ) או שהם לא עוזרים? ( היו כתבות שלא... )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום20/01/2020סידן ווטמין D עוזרים בקצת למנוע שברים לא יעילים כמו תרופות. קשה לי ליעץ ככה צריך להתעמק...בגורמי סכון נוספים לשברים וכו.
לשקול בדיקות נוספות כמו מדדי שחלוף עצם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)