טרום סכרת וירידה במשקל

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• טרום סכרת וירידה במשקל
    ליסה
    20/01/2020

לפני 5 שנים בבדיקת הדם הגלוקוז יצא לי 108 המוגלובין מסוכרר 5.8 הרופא אמר לי שזה טרום סכרת במשך 4 שנים הגלוקוז נע בין 108 ל 114 המוגלובין מסוכרר בין 5.8 ל 6.1 מיד שידעתי שאני במצב של טרום סכרת הפסקתי לשתות משקאות מוגזות הפחתתי בלחם לבן וממתקים לא עשיתי שום דיאטה קיצונית ירדתי 3 קילו במהלך כמה חודשים המשקל שלי הגיע למקום 70 שהיה אז 73 לפני הצמצום נשארתי יציב במשך 4 שנים באותו משקל שלפעמים הגיע למקום 68 בשנה האחרונה ירדתי הרבה במשקל כמעט 6 קילו לא שיניתי בתפריט רק לא מתקרבת יותר למשקאות מוגזות מידי פעם אוכלת מתוק אבל לא בהגזמה רק שבשנה האחרונה התחלתי לשתות תה ירוק פעמיים ביום באופן קבוע שמעתי שתה ירוק תורם לירידה במשקל במהלך השנה הזאת עשיתי בדיקת דם הגלוקוז יצא 114 המגלובין מסוכרר 5.9 מאז עברו תשעה חודשים וירדתי בעוד קילו אני בכוונה אוכלת הרבה פחמימות בשביל להעלות קצת את המשקל אבל לא מצליחה האם יכול להיות שהסכרת התפרץ אצלי גם כשיצא לי 114 הייתי בירידה במשקל והסוכר לא התאזן או שהסיבה העיקרית היא תה הירוק ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרום סכרת וירידה במשקל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לליסה

ד''ר מאיה איש שלום
    21/01/2020

ערב טוב
    מציעה לשלב גם פעילות גופנית ארובית 150 דקות בשבוע כגון הליכה 5 פעמים בשבוע חצי שעה, ושעה בשבוע פעילות של תנגודת.
    להתיעץ עם דיאטנית לגבי שנוי תזונתי נוסף
    לא ידוע לי שתה ירוק משפיע על רמות סוכר בצורה משמעותית
    בכל מקרה אם הירידה במשקל היא מסיבה לא מוסברת והסוכר ממשיך לעלות לשקול הדמית לבלב באולטרהסאונד למשל
    או לשקול גם בדיקת נוגדנים ANTI GAD וANTI ISLET
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו