מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמות ויטמין D גבוהותאבישי21/01/2020
שלום
גבר. גיל 52 ידוע על קרוהן לא משמעותי.
לא מטופל בתרופות.
אין מחלות ידועות.
לפני 3 שנים היה זיוהם וירדתי חזק במשקל
ומעריכים שיש הפרעה תפקודית משמעותית במערכת העיכול.
מנסה כל מיני דיאטות מתאימות. כרגע בתת משקל ותת תזונה.
בבדיקה שגרתית לפני 7 שנים אוסטאופורוזיס בגב ואוסטאופוניה במפרקי הירכיים. לא היה שום ממצא אנדוקריני.
כל בדיקות הדם שלי כל השנים תקינות.
כולל CRP
לגבי ויטמין D הוא היה משמעותית מתחת לנורמה כ 20 NMOL ואחרי חודשים של ויטמין D תיקן ל 80.
בשנים האחרונות כל פעם שלא לקחתי ויטמין D כמה חודשים הוא ירד שוב נמוך.
מזה שנתיים לא לוקח בגלל ויטמין D.
בבדיקת ויטמין D לפני חצי שנה התוצאה 90 NMOL
בדקתי שוב לפני 3 חודשים 112
ובבדיקה אתמול 146 NMOL
אציין שלא היתי בשמש בכלל הקיץ
לא מוריד חולצה
לא לוקח ויטמינים
בדיקות דם תקינות השבוע תקינות קלציום תקין 9.5
ספירת דם תקינה תפקודי כבד וכליות תקינים
CT בטן וחזה לפני חודש תקין
כמובן שלא הגיוני שיש לי ויטמין D בגובה כזה
היות ולא הייתי בשמש בים בקיץ ואפילו לא הולך עם מכנס קצר
מה יכול לגרום לויטמין D לעלות ללא שמש וללא לקיחת טיפות ויטמין D או מולטי?
אולי זה קשור בירידת משקל שלי? יש סיבה רפואית אחרת שגורמת לכך לעלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאבישי
ד''ר מאיה איש שלום21/01/2020בהחלט תמוהה העליה אבל רמת ויטמין D עדין בתחום התקין (אמנם מעל הרצוי).
אם אתה לוקח מולטיוטמינים שמכילים ביוטין יתכן ושהם שבשו את תוצאת הבדיקה ואז כדאי לעשות בדיקה חוזרת עם הפסקה שלהם ל5 ימים לפני הבדיקה,
אם הירידה במשקל היתה לאחרונה זו יכולה להיות הסיבה לעליה ברמת ויטמין D אך אתה מתאר שהירידה במשקל ארעה לפני 3 שנים.
בהחלט לא נשמע שאתה זקוק לתוסף ויטמין D.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה בויטמין D אוסטאופורוזיס
אבישי21/01/2020תודה רבה
לרופא המשפחה לא היה מושג
איזה כיף שענית לי ושאת מומחית לנושא.
אני לא לוקח בכלל מולטי ויטמין לכן גם ביוטין לא.
לגבי הירידת משקל היא כבר 3 שנים ברציפות...
הפרעות בעיכות ובחודשים האחרונים פחות תיאבון וקצת בחילות
בחצי השנה האחרונה ירדתי עוד 2 קילו שוקל כ 50 קג
רזה מאוד.
1. האם תת משקל ותת תזונה גורם לעליית ויטמין D ?
זאת עשויה להיות הסיבה ל D שעלה ללא הסבר?
2. אם הסיבה היא מירידת משקל האם כדאי שאקח ויטמין D ? הרי יש לי אוסטאופורוזיס ... ולא הגיוני שיש לי D כי לא בשמש בכלללל ולא לוקח טיפות.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאבישי
ד''ר מאיה איש שלום24/01/2020המחקרים שנויים במחלוקת בנושא הקשר בין ירידה במשקל ורמות וטמין D. בכל מקרה ברמות שציינת היתי נמנעת מתוספי ויטמין D כי הן יחסית גבוהות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)