פיתוח סוכרת ומחלות נלוות בעקבות השמנה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פיתוח סוכרת ומחלות נלוות בעקבות השמנה
    רונית
    25/02/2020

שלום,
    רציתי בבקשה לברר:
    האם ייתכן שבחורה ששוקלת 140 קילו (גובה 1.65) במידה והמשקל ישאר ככה כל החיים שלא תהיה לה סוכרת, לא יהיה לה לחץ דם גבוה או בעיות בלב או בכלל מחלות?
    או שהסיכון ממש נמןך שזה יקרה?
    אני שואלת עבור הבת שלי, שכרגע, בגיל 33 אומנם בריאה כמו שור.. ויש אנשים רזים עם תוצאות בדיקות יותר גרועות משלה, אבל ההיגיון אומר לי שכל אדם עם השמנה כזאת יצטרך לחלות בשלב מסויים בחיים. האם ישנו מידע כמה אחוזים מהאנשים עם השמנה כזאת יחלו במחלות נלוות וכמה אחוזים מצליחים להשאר לגמרי בריאים?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרוני

ד''ר מאיה איש שלום
    27/02/2020

בהחלט את צודקת שהשמנה מעלה סכון לתחלואה ויתכן שלאורך זמן % האנשים ללא כל תחלואה הוא נמוך. מדובר גם למשל בעומס על פרקים, דום נשימה בשינה כבד שומני..
    כדאי לבדוק אם יש סבות משניות להשמנה אנדוקריניות ואם אין אז לנסות למצוא טפול תרופתי/נתוח בריאטרי למצבה. כמובן ששנוי בהרגלי חיים הוא הבסיס לכל שנוי.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו