מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי תרופות לאוסטאופורוזיסמשה27/02/2020
שלום רב,
בן 70, יש לי בעיה של אוסטאופורוזיס שאובחנה בשנת 2012.
בבדיקות צפיפות עצם שביצעתי בשנים 2012-2019 הערכים יציבים, להלן התוצאות האחרונות:
DXA 4/2019
SPINE 0.845 -3.2
RT. 0.686 -3.0
LT. 0.758 -2.4
נטלתי אקטונל/ריבון אחת לחודש במשך 7 שנים משנת 2012 ועד מאי 2019.
הפסקתי ליטול תרופת אקטונל/ריבון ממאי 2019 על מנת לבדוק ערך CTX, בתאריך 1/2020 ערך CTX היה 210.7.
לפני כעשור היה לי שבר ברדיוס ביד מימין ומאז ללא שברים.
אני אדם בריא, לא נוטל תרופות (פרט לאקטונל/ריבון שנטלתי אחת לחודש בשנים 2012-2019), וכעת אני כבר 9 חודשים ללא טיפול תרופתי.
הרופא המליץ על טיפול בזריקות יומיות של פורטאו.
מאוד מפריעה לי העובדה שכעת יהיה עליי להזריק באופן יומי.
שאלתי:
אני מעדיף תרופה שניתן ליטול אותה באופן פומי או זריקות שניתן להזריק אותן אחת לתקופה ולא בכל יום.
אציין שהתרופה היחידה שניסית בכל השנים לטיפול באוסטאופורוזיס היא אקטונל/ריבון אחת לחודש, ופרט לכך לא ניסיתי שום תרופה.
אשמח לדעת איזה תרופות נוספות קיימות שיכולות להתאים, או שכדאי לעבור לזריקות יומיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום27/02/2020פורטאו היא זריקה שבונה עצם משפרת את אכות העצם, הרבון רק מונע פירוק עצם די משמר עצם במצב הקיים. אם צפיפות העצם יציבה ולא היו שברים במהלך השנים האחרונות תחת הטפול ברבון ואין גורמי סכון משמעותיים לשברים (זאת ניתן להעריך רק במפגש) אז אולי הטפול לא הכרחי וניתן להמשיך עם הרבון. צריך לשאול את הרופא מה היה שקול הדעת שלו לבצע את ההחלפה. בעקרון כפי שכתבתי רבון רק מונע פרוק עצם ופורטאו היא זריקה שבונה עצם. תהיה בהמשך השנה גם זריקה נוספת שבונה עצם ונתנת כ-2 זריקות פעם בחודש למשך שנה אך שוב איני יודעת אם זה הכרחי במקרה שלך. מציעה לשאול את הרופא לגבי שקול הדעת להחליף. בכל מקרה זריקה שבונה עצם משפרת את הארכיטקטורה וחוזק העצם ומונעת שברים באופן זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - המשך
משה02/03/2020לד"ר מאיה איש שלום,
תודה לתשובתך.
בהמשך לתשובה יש לי שאלות נוספות:
1. איך קוראים לזריקה שציינת שבונה עצם ולוקחים אותה כ- 2 פעמים בחודש למשך שנה?
2. נתון נוסף זה הערכים של ה- CTX. כאמור נטלתי ריבון אחת לחודש משנת 2012 ועד מאי 2019.
בשנת 2015 היה לי CTX 269,
בשנת 2017 היה לי CTX 181
בינואר 2020, לאחר 8 חודשים שלא נטלתי ריבון, היה לי CTX 210.
האם לנתון זה יש השפעה על ההחלטה של הטיפול התרופתי (בחירה בטיפול בונה עצם או מונע פירוק עצם)?
3. קיבלתי את הזריקות פורטאו והתוכנית הייתה להתחיל להזריק בעוד כשבוע. בינתיים אני ללא טיפול תרופתי לאוסטאופורוזיס כבר 9 חודשים. אני שוקל לגשת שוב לרופא כדי לבדוק אפשרות טיפול אחרת. עד שאספיק להגיע לביקור נוסף אצל הרופא כדי להתייעץ על שינוי התרופה זה ייקח עוד כמה חודשים.
האם יש אפשרות להתחיל בפורטאו עכשיו, ולשנות בעוד מספר חודשים, או שזה פחות מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום06/03/2020קשה להחליט כך על הטפול. זה יהיה חסר אחריות מצידי צריך לקבל את התמונה הקלינית המלאה באנמנזה בדיקה גופנית הסתכלות מלאה על הבדיקות וההסטוריה הרפואית.
לזריקה של פעמיים בחודש קוראים evenity והיא לא זמינה בארץ
התחלת פורטאו והפסקת הטפול זה חבל כי התועלת מתחילה חצי שנה מהתחלת הטפול ואפילו מוגברת אחרי שנה מהתחלת הטפול
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)