מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרולקטין גבוה ללא סיבה ידועהטליה09/03/2020
שלום רב, (אישה, לא בהריון ולא אחרי לידה)
לאחר בדיקות דם שגילו פרולקטין מאוד גבוה, האנדרקונולוג אמר לי שאני במתח זו הסיבה לבעיה וזה יעבור, לאחר כמה חודשים הלכתי לרופא אחר, עשיתי MRI ונאמר שיש חשד לאדנומה אבל הרופא החליט שמדובר בשפיר, אם כתוב במפורש בפענוח "חשד" איך ייתכן והוא מחליט שמדובר בגידול שפיר ומה עושים במקרה הזה כדי לוודא שאכן מדובר בגידול, הוא נתן לי תרופות להפחתת פעילות הבלוטה אבל לדעתי לא מדובר בשום גידול כי אין שום תופעות שקשורות לאדנומה(לא בראייה, לא בכלום, אני לא אחרי לידה או הריון או קבלת הורמונים, הכל אצלי תקין מלבד אנמיה והמוגלובין נמוך גם בלוטת התריס תקינה) ועברה כבר שנה, מה עושים במקרה הזה,איך אכן מוודאים את הסיבה והגורם , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרופה ועוד פירוט
טליה10/03/2020אולי זה יהיה יותר ברור: פרולקטין גבוה, Somatomedin C (IGF-1) גם גבוה , ממצאי MRI כתוב: אזור בעל אות חריג בחלק שמאל של היפופיזה קדמית, ייתכן אדנומה. לקורולציה מעבדתית. הרופא נתן לי תרופה שנקראת CABOTRIM TAB ל3 חודשים, אשמח להבין דעתך אם את צריכה יותר פירוט כדי להבין מה הגורם ומה יש לי בדיוק תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לטליה
ד''ר מאיה איש שלום10/03/2020לא ניתן ליעץ באופן אינטרנטי במקרה שלך. בעקרון פרולקטין אכן יכול לעלות בסטרס, אך צריך להתרשם אם יש לעליה משמעות קלינית (סדירות מחזור, הפרשת חלב מהשדיים, מחזורים שמתארכים), גדולים בהפופיזה הם לרב שפירים בגלל שיש ממצא כנראה מאוד קטן קשה לדעת אם יש שם משהו אמיתי. לגבי IGF1 מוגבר צריך לראות את רמות הורמון הגדילה. קבוטרים הוא בהחלט טפול לרמות פרולקטין מוגברות השאלה אם את זקוקה לא. מצטערת לא ניתן להכנס לעובי הקורה באופן זה מציעה לפנות ליעוץ מסודר אצל אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמון גדילה
טליה11/03/2020אני מודה לך ד"ר, הורמון הגדילה Somatomedin C (IGF-1) גם גבוה על 231
מחזור סדיר, אין הפרשת חלב מאחר וכמו שכתבתי לא היה הריון או לידה, אין תופעות כלל חוץ מעליה במשקל שנים האחרונות של 15 ק"ג, לאחר יציבות מתמשכת של אותו משקל לאורך שנים רבות וכל זאת ללא שינויים באכילה או בכושר, אני בייעוץ מסודר רק שלא ממש מרוצה ויכולה להבין למה נותנים לי תרופה שלא קשורה לזה, אם המקור לא הפרולקטין ומדובר בעוד בלוטות נוספות אז למה לתת תרופה להורדת הפרולקטין אודה לעזרתך או לפחות לכוון יותר מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לטליה
ד''ר מאיה איש שלום12/03/2020באמת שבלתי אפשרי לתת יעוץ מבלי להתרשם קלינית גם מאנמנזה וגם בדיקה גופנית. בעקרון יש בעיה עם מדידת IGF1 בארץ לכן צריך להתרשם קלינית . לעיתים י ש רמות מוגברות של IGF1 שהן מעבדתיות ולא אמיתיות לכן חשובה הרמה של הורמון גדילה GROWTH HORMONE
מציעה להמשיך יעוץ אנדוקריני כאן בפורום בלתי אפשרי לתת מענה כמו שצריך לאור המורכבות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)