פרולקטין, מחסור בחומצה פולית וירידה ב-tsh

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פרולקטין, מחסור בחומצה פולית וירידה ב-tsh
    אני
    10/03/2020

שלום..
    1) תמיד היה לי פרולקטין 800-900 (בדיקה אחרונה באוקטובר) בגלל ממצא על ההיפופיזה ובבדיקת דם של אתמול יצא לי 2600.. האם זה אומר שהגידול גדל? הייתי במאי האחרון אצל אנדוקרינולוג האם אני צריכה לחזור אליו?
    יום לפני הבדיקה היה לי יום לחוץ שכלל הרבה בכי... האם יכול להיות קשור לתוצאה? בלילה ישנתי ממש עמוק וחזק וקמתי בשש וחצי, נבדקתי ברבע לתשע... אולי זה בגלל שלא סגרתי 3 שעות והשינה שלי היתה עמוקה מעבר לרגיל?
    לחזור על הבדיקה?
    2) שאלה נוספת בבקשה - מאז ומעולה היה לי מחסור בח.פולית תמיד התוצאה היתה בין 3 ל4. הייתי אמורה לקחת תוספים אבל אף פעם לא לקחתי... פתאום בבדיקת דם של אתמול הערך היה מעל 10 שזה עודף - איך יכול להיות?
    3) האם יש משמעות למגמת ירידה ב-tsh. או שכל עוד סה בנורמה זה בסדר? ב 24.2.19 יצא לי 3.27. ב- 7.4.19 יצא 2.08. ב- 10.10.19 יצא 1.82 וב- 9.3.20 יצא 1.58.
    תודה רבה ופורים שמח!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאני

ד''ר מאיה איש שלום
    10/03/2020

שוב כפי שכתבתי בתשובה הקודמת כדאי להמשיך מעקב אנדוקריני סדיר
    רמה של 2600 יכולה בהחלט להיות מושפעת מסטרס. לא חושבת ששינה שהיית ערה 2.45 ולא 3 שעות.
    TSH שציינת תקין. והירידה לא חשודה. חשוב לראות שגם FT4 תקין
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אני
    10/03/2020

השאלה הקודמת זו אישה אחרת.. לא אני... תודה על התשובה!
    האם תוכלי לענות על הח.הפולית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאני

ד''ר מאיה איש שלום
    12/03/2020

בהחלט מוזר. אולי לקחת מולטיוטמין או B12 שהכיל חומצה פולית?
    או ויטמין לשיער...
    אין לי הסבר בכל מקרה זה לא ענין אנדוקריני
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו