עלייה לא מוסברת של טריגליצירידים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• עלייה לא מוסברת של טריגליצירידים
    רונן
    18/03/2020

שלום - בן 54 עם יתר לחץ דם, סוכרת, אי ספיקת כליות כרונית וטריגליצירידים.
    לפני כארבעה חודשים לערך לא הייתי מאוזן עם a1c 8.1 טריגליצירידים 1000 ודווקא קריאטינין תקין, רופא המשפחה אוסיף לי ezetrol 10.
    שמרתי על תזונה דלת פחמימות ולפני חודש בבדיקה טריגליצירידים 500 a1c7.1 וקריאטינין תקין - 1.17.
    לפני מס ימים בדיקה נוספת טריגליצירידים 1500!! a1c6.7 וקריאטינין 1.44
    .
    היום בדיקות נוספות - טריגליצירידים 2050 , קריאטינין 1.33 וכן נרשם ליד הבדיקת גלוקוז - דגימה ליפמית (גלוקוז בצום 115).

שאלותי -
    מה יכול להיות הגורם לשינויים כאלו ברמת הטריגליצירידים?
    האם זה יכול להצביע על תהליך כלשהו בלב כליה איבר אחר?
    האם זה סימן לדלקת בלבלב?
    האם זה מצדיק הגעה למיון? למרות המצב בארץ...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרונן

ד''ר מאיה איש שלום
    19/03/2020

קשה לי ליעץ מבלי לראותך ולבדוק אותך. אם יש כאבי בטן אז כמובן לפנות למיון שלא תהיה דלקת בלבלב...מציעה לפנות בהקדם לרופא המטפל - יתכן ששינית משהו בתזונה אכלת יותר שומן? אינני יודעת כיצד להסביר את השנוי בכל מקרה יש לצמצם צריכה של פחמימות שומן אלכוהול. להקפיד על פעילות גופנית סדירה ארובית 150 דקות בשבוע, וחשוב לשקול טפול תרופתי בפברטים ולשקול גם אומגא 3 במנון גבוה (4 גרם) אם אין התוית נגד (כגון הפרעה באנזימי כבד נטיה לדמם ועוד). לשקול בדיקה של תפקודי בלוטת התריס או לחפש סבות אחרות להרעה בפרופיל למרות שפור בערכי הסוכר
    מציעה לפנות בהקדם ליעוץ אצל הרופא המטפל/רופא מומחה לשומנים (ליפידולוג). ואם יש כאבי בטן או כאבים בחזה חלילה אז למיון.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה לא מוסברת של טריגליצירידים

רונן
    20/03/2020

תודה על התשובה
    בבדיקה השניה שמרתי על צום של 12שעות לפני הבדיקה , אבל לפני כן הייתי באירוע ולא התאפקתי (לצערי) ואכלתי כמות מאוד גדולה של פיצוחים (אין בהם פחמימות),וממש לפני תחילת הצום אכלתי שמנת חמוצה ,האם יתכן שהיה חזה השפעה על הבדיקה באופן עקרוני ? ועוד כזו דרמטית ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרונן

ד''ר מאיה איש שלום
    21/03/2020

פצוחים בטוח משפיעים כי הם עתירי שומן, שמנת חמוצה אולי גם אבל בכל זאת העליה בערכים משמעותית
    מציעה להועץ עם רופא
    המלצות כתבתי בתשובה הקודמת
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו