מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוליציטמיה משנית וגארדיאנס בטיפול בסוכרתדני ברזילי24/03/2020
יש לי סוכרת מסוג 2 הרבה שנים (בן 51) , לפני שנה החליף הרופא את הטיפול לגארדיאנס דואו 5/1000 פעמיים ביום, לאחרונה הרגשתי לא טוב עם ערכי המוגלובין גבוה עד 18.5, rbc 6.32, hct 54.9 , וכן היו לי כאבי ראש, סחרחורות, קוצר נשימה, גרד בעיקר בכפות הרגליים והידיים, ירידה במשקל.
נשלחתי לבירור המטולוגי על מנת לברר בעניין פוליציטמיה ורה/ משנית ונקבע כי אין לי פוליציטמיה ורה (כולל בדיקת מוטציות וגנים) וככל הנראה זו פוליציטמיה משנית יתכן בגלל לקיחת הגארדיאנס והופניתי להמשך בירור רופא משפחה.
האם אכן גארדיאנס יכול לגרום לעליית המוגלובין ושאר המדדים עד הערכים הנ"ל?
והאם פוליציטמיה שהיא משנית יכולה (ברמה עקרונית) לגרום לי לתחושות הנ"ל - כולל ירידה במשקל וגרד כפי שציינתי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדני
ד''ר מאיה איש שלום25/03/2020אכן גרדיאנס יכול להביא לעליה בהמוגלובין לרב עליה קלה, אך היו מקרים נדירים של עליה משמעותית יותר. אם אתה מעשן זו גם יכולה להיות סיבה לפולצטמיה ואז ממליצה להפסיק בחום. ירידה במשקל יכול להיות קשורה לגרדיאנס אך היתי בודקת אם זה מעבר ל2-5 קג' אולי יש סיבה נוספת. לגבי שאר התסמינים שציינת פרט לגרד יכולים להיות קשורים לפולצטמיה,אולי כדאי להחליף את הטפול התרופתי לסוכרת אם אין לך אי ספיקת לב. יש היום אנאלוגים לGLP1 שיש להם גם יתרונות מבחינת הגנה על לב וכלי דם וגם מסייעים בירידה במשקל ולא מביאים לעליה בהמוגלובין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)