פוליציטמיה משנית וגארדיאנס בטיפול בסוכרת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פוליציטמיה משנית וגארדיאנס בטיפול בסוכרת
    דני ברזילי
    24/03/2020

יש לי סוכרת מסוג 2 הרבה שנים (בן 51) , לפני שנה החליף הרופא את הטיפול לגארדיאנס דואו 5/1000 פעמיים ביום, לאחרונה הרגשתי לא טוב עם ערכי המוגלובין גבוה עד 18.5, rbc 6.32, hct 54.9 , וכן היו לי כאבי ראש, סחרחורות, קוצר נשימה, גרד בעיקר בכפות הרגליים והידיים, ירידה במשקל.
    נשלחתי לבירור המטולוגי על מנת לברר בעניין פוליציטמיה ורה/ משנית ונקבע כי אין לי פוליציטמיה ורה (כולל בדיקת מוטציות וגנים) וככל הנראה זו פוליציטמיה משנית יתכן בגלל לקיחת הגארדיאנס והופניתי להמשך בירור רופא משפחה.
    האם אכן גארדיאנס יכול לגרום לעליית המוגלובין ושאר המדדים עד הערכים הנ"ל?
    והאם פוליציטמיה שהיא משנית יכולה (ברמה עקרונית) לגרום לי לתחושות הנ"ל - כולל ירידה במשקל וגרד כפי שציינתי.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לדני

ד''ר מאיה איש שלום
    25/03/2020

אכן גרדיאנס יכול להביא לעליה בהמוגלובין לרב עליה קלה, אך היו מקרים נדירים של עליה משמעותית יותר. אם אתה מעשן זו גם יכולה להיות סיבה לפולצטמיה ואז ממליצה להפסיק בחום. ירידה במשקל יכול להיות קשורה לגרדיאנס אך היתי בודקת אם זה מעבר ל2-5 קג' אולי יש סיבה נוספת. לגבי שאר התסמינים שציינת פרט לגרד יכולים להיות קשורים לפולצטמיה,אולי כדאי להחליף את הטפול התרופתי לסוכרת אם אין לך אי ספיקת לב. יש היום אנאלוגים לGLP1 שיש להם גם יתרונות מבחינת הגנה על לב וכלי דם וגם מסייעים בירידה במשקל ולא מביאים לעליה בהמוגלובין
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו