האם תוצאות אלו נחשבות לסכרת הריון?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• האם תוצאות אלו נחשבות לסכרת הריון?
    דנה
    11/04/2020

אני יודעת שאם יש סכרת הריון, זה מגביר את הסיכוי לסכרת בעתיד גם לאם וגם לתינוק..
    אני תוהה לעצמי אם אכן הייתה לי סכרת? או שהרופא רצה רק להיות זהיר..
    התוצאות שהתקבלו בבדיקה של ה100
    בצום 87,אחרי שעה 175,אחרי שעתיים 178
    אחר י 3 שעות 132.זאת אומרת בדיקה אחת לא תקינה, שאר הבדיקות בגבול העליון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לדנה

ד''ר מאיה איש שלום
    13/04/2020

אכן התוצאה אחרי שעתיים מעבר לנורמה. זה בהחלט שנוי במחלוקת אם להגדיר זאת כסוכרת. אך מציעה כן להתיעץ עם דיאטנית. ולהיות במעקב גניקולוגי/אנדוקריני. לא חושבת שאת צריכה להיות בחשש מהשלכות עתידיות לאור בדיקה גבולית לשקול השלמה של בדיקת המולוגבין A1C. בכל מקרה הקפדה על הרגלי חיים נכונים כגון פעילות גופנית סדירה הליכות 150 דקות בשבוע או פעילות ארובית אחרת ושעה פעילות של תנגודת וכן הפחתת צריכה של פחמימות מונעים הארעות סוכרת בעתיד במעל 50% (בהנחה שמדובר בסוג 2)
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוצאות אלו נחשבות לסכרת הריון?

דנה
    13/04/2020

ראשית תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי. ביצעתי את הבדיקה של A1c.. התוצאה 4.8..(בדיקה שבוצעה 3 חודשים אחרי הלידה). השאלה היא, מאחר ומחקרים מראים של אישה שהייתה עם סכרת הריון יש לה סיכוי לסכרת (50% יותר מכלל האוכלוסייה) ונתון מדאיג יותר היא שזה יגדיל סיכוי גם לתינוק, האם זה שהתוצאה שהתקבלה אחרי שעתיים היא גבולית ושאר התוצאות בגבול העליון. האם אני בקבוצת סיכון
    זו?
    במידה ותהיה תקופה שבה אני אגזים עם מתוקים(לא שזו התוכנית) האם זה יוביל בהכרח לסכרת בגלל התוצאות הנל? שואלת מאחר ואני חושבת 100 פעמים לפני שאוכלת עוגייה(טראומה מההריון)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

ד''ר מאיה איש שלום
    15/04/2020

הA1C שציינת תקין, בהנחה שהוא אמיתי, אם הסוכר בצום גם תקין אז כנראה הסכוי לסוכרת לא גדול לפי מדדים אלו. אין לי אפשרות מבלי לקבל אנמנזה מקיפה ולבדוק אותך לחוות דעה לגבי הסכון לסוכרת. אפשר פשוט לאכול פחמימות במידה. עוגיה אחת ולא 5...
    להקפיד על פעילות גופנית סדירה
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו