מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם תוצאות אלו נחשבות לסכרת הריון?דנה11/04/2020
אני יודעת שאם יש סכרת הריון, זה מגביר את הסיכוי לסכרת בעתיד גם לאם וגם לתינוק..
אני תוהה לעצמי אם אכן הייתה לי סכרת? או שהרופא רצה רק להיות זהיר..
התוצאות שהתקבלו בבדיקה של ה100
בצום 87,אחרי שעה 175,אחרי שעתיים 178
אחר י 3 שעות 132.זאת אומרת בדיקה אחת לא תקינה, שאר הבדיקות בגבול העליון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום13/04/2020אכן התוצאה אחרי שעתיים מעבר לנורמה. זה בהחלט שנוי במחלוקת אם להגדיר זאת כסוכרת. אך מציעה כן להתיעץ עם דיאטנית. ולהיות במעקב גניקולוגי/אנדוקריני. לא חושבת שאת צריכה להיות בחשש מהשלכות עתידיות לאור בדיקה גבולית לשקול השלמה של בדיקת המולוגבין A1C. בכל מקרה הקפדה על הרגלי חיים נכונים כגון פעילות גופנית סדירה הליכות 150 דקות בשבוע או פעילות ארובית אחרת ושעה פעילות של תנגודת וכן הפחתת צריכה של פחמימות מונעים הארעות סוכרת בעתיד במעל 50% (בהנחה שמדובר בסוג 2)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוצאות אלו נחשבות לסכרת הריון?
דנה13/04/2020ראשית תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי. ביצעתי את הבדיקה של A1c.. התוצאה 4.8..(בדיקה שבוצעה 3 חודשים אחרי הלידה). השאלה היא, מאחר ומחקרים מראים של אישה שהייתה עם סכרת הריון יש לה סיכוי לסכרת (50% יותר מכלל האוכלוסייה) ונתון מדאיג יותר היא שזה יגדיל סיכוי גם לתינוק, האם זה שהתוצאה שהתקבלה אחרי שעתיים היא גבולית ושאר התוצאות בגבול העליון. האם אני בקבוצת סיכון
זו?
במידה ותהיה תקופה שבה אני אגזים עם מתוקים(לא שזו התוכנית) האם זה יוביל בהכרח לסכרת בגלל התוצאות הנל? שואלת מאחר ואני חושבת 100 פעמים לפני שאוכלת עוגייה(טראומה מההריון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום15/04/2020הA1C שציינת תקין, בהנחה שהוא אמיתי, אם הסוכר בצום גם תקין אז כנראה הסכוי לסוכרת לא גדול לפי מדדים אלו. אין לי אפשרות מבלי לקבל אנמנזה מקיפה ולבדוק אותך לחוות דעה לגבי הסכון לסוכרת. אפשר פשוט לאכול פחמימות במידה. עוגיה אחת ולא 5...
להקפיד על פעילות גופנית סדירה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)