דיכוי אדרנלי בעקבות פרדניזון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• דיכוי אדרנלי בעקבות פרדניזון
    מיכל
    01/05/2020

שלום,
    לקחתי לאסתמה קורס פרדניזון 40 מ"ג לשבועיים חצי ואז כל יומיים ירידה של 5 מ"ג. זה לא עזר מפסיק, וחודש וחצי אחרי קיבלתי לקחת קורס נוסף של 40 מ"ג שבוע ואז 30 שבוע 20 שבוע 10 שבוע ו 5 שבוע.
    האנדוקרינולוג אמר שיש סיכוי שכן יהיה דיכוי אדרנלי עם קורס שני קרוב, אך לא סיכוי מאוד גבוה.
    הוא נתן לי לעשות בדיקת דם לקורטיזול בשמונה בבוקר שבוע לאחר סיום הקורס.
    העניין הוא שאני לוקחת בשגרה משפאים לאסתמה שהבנתי שמשפיעים על הקורטיזול, גלולות נגד הריון ובנוסף השעון הביולוגי שלי הפוך אז כדי לקום בשש בבוקר לבדיקה אשן 3 שעות במקרה הטוב.(נאמר לי שזה גם משפיע על הבדיקה).
    במידה והקורטיזול יצא לי גבוה וקרוב לטווח העליון בבדיקה האם ניתן להיות רגועים וכן להסיק שאין דיכוי אדרנלי למרות הגורמים שמשפיעים אצלי על הבדיקה ומשפיעים על אמינותה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למיכל

ד''ר מאיה איש שלום
    02/05/2020

הגלולות קצת משבשות כי הן מביאות לעליה בקורטיזול הכללי (אך לא החופשי) וכך עשויות להביא לפספוס של חסר. חשוב שהאנדוקרינולוג יהיה מודע שאת נוטלת גלולות אלא אם מדובר בצרזט. אם תבצעי את הבדיקה בשמונה בבוקר זה הזמן האדאלי.
    אם תוכלי לא לקחת משאף באותו בוקר לפני הבדיקה אלא אחרי זה גם יואיל אם אין אפשרות תקחי לפני
    בברכת בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו