מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיום טיפול במרקפטיזול ומעבר לשלב הבאשון03/05/2020
שלום לך ד"ר יקרה.
אני מאובחן עם פעילות יתר בבלוטת התריס - מחלת גרייבס.
בעוד מספר שבועות אני אמור לסיים פרק זמן של כשנה וחצי בהם הייתי מאוזן עם מרפקטיזול, לכיוון השלב הבא שהוא הפסקת נטילת הכדורים וכך ניתן לראות האם המחלה נמצאת בהפוגה או שיש צורך בקפסולה של יוד רדיואקטיבי.
רציתי לשאול. אני יודע שהסיכויים הם 50-50, אבל במקרה שאין הפוגה וצריך יוד רדיוקאטיבי, אני מאוד חושש מזה. רציתי לשמוע ממך האם יש בסיס לחשש, האם יש אלטרנטיבה אחרת כיום, ושאלת השאלות - האם לא ניתן פשוט להמשיך עם נטילת המרקפטיזול?
נראה כי זו בעיה קצת סבוכה ואשמח ממך להסבר מאיר עיניים בנושא זה.
תודה מראש.
שון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשון
ד''ר מאיה איש שלום03/05/2020בעקרון אם אפשר להתאזן עם מנונים נמוכים של מרקפטיזול ואין תופעות לואי משמעותיות אפשר גם לחזור לטפול
בעקרון הסכונים במתן יוד רדיואקטיבי נמוכים מכוון שמדובר במנון נמוך. כ85% מפתחים תת פעילות של בלוטת התריס בעקבות הטפול ביוד
כדאי לשקול בדיקה של THYROID STIMULATING ANTIBODIES טרם הפסקת הטפול שיכולה לנבא מה הסכוי לחזרת המחלה. הבדיקה פרטית בכללית ובלאומית, נשלחת לתל השומר. קיימת במכבי ובמאוחדת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)