סוכרת, גלוקומין וחשש מדלקת בלבלב

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום
 
  • סוכרת, גלוקומין וחשש מדלקת בלבלב
    אנני
    22/05/2020

    בוקר טוב
    אני בת 68 מקבלת ליפנור לטיפול ביתר טריגליצרידים 12.5 מ"ג קרדילוק פעמיים ביום לטיפול בהפרעות קצב הלב ופרדקסה 150 פעמיים ביום.
    במשך מספר שנים לקחתי גלוקומין, פעמים ביום לטיפול בסוכרת. לפני כשנה וחצי הפסיקו לי את לקיחת הגלוקומין בגלל 2 התקפות של דלקת הלבלב שהתרחשו תוך חודשיים מאחר ורופאי המחלקה בבית החולים לא ידעו מה הסיבות לארועים האלו, וסברו שהם נבעו מהגלוקומין. בבדיקות שאני עושה בבית מספר פעמים בשבוע יש לי בחודשיים האחרונים רמות סוכר שנעות מ-105ל-115, ל-120 והגיעו ל-128.
    בבדיקה לפני שבועיים של A1C היה6.7 לאחרונה המליצו לי לקחת דיזודיאזיד 25 פעם ביום, בגלל עליה ברמת הסידן בשתן. בינתיים רמת הקריאטינין בדם הגיעה לקו העליון של הנורמה.
    הומלץ לי לחזור לפעמיים ביום גלוקומין, אבל אני חוששת שזה יגרום לי לדלקת בלבלב.
    מה דעתכם?
    תודה
    אנני

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת, גלוקומין וחשש מדלקת בלבלב

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאנני

    ד''ר מאיה איש שלום
    23/05/2020

    מטפורמין לא גורם לדלקת בלבלב
    אך כן כדאי לחפש את הסיבה לדלקת. האם הטרילצדירים עדין גבוהים? רמת סידן גבוהה בדם? האם יש אבנים בכיס/דרכי מרה?
    אם הטריגלצרידים עדין גבוהים (מעל 500) אז הפחתת צריכה של פחמימות פשוטות כמו פירות ממתקים קמח לבן ופעילות גופנית ארובית סדירה יכולים להביא לירידה של 50% ברמת הטריגלצרידים
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


