מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות TSH T3 T4 בעקבות חולשה ותשישותאיילת12/06/2020
שלום
אני בת 46 ומרגישה בחצי השנה האחרונה חולשה ותשישות ועוד תופעות.
בדיקות דם רגילות תקינות.
בדיקת TSH תקינה
רציתי לשאול -
1. אם בדיקת TSH תקינה הם אין צורך בבדיקות T3 T4 או שיכול להיות מצב
ש TSH תקין ו T3T4 לא תקינים?
2. יכול להיות תופעות של חולשה ותשישות ועוד
בגלל משהו בבלוטת המגן למרות ש TSH תקין
אבל אם אבדוק T3 T4 אגלה שלא תקין?
מתלבטת אם לבקש מרופאת המשפחה גם T3 T4 או לעשות זאת פרטי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאיילת
ד''ר מאיה איש שלום13/06/2020TSH הוא המדד הכי רגיש לתפקוד בלוטת התריס כך שאם הוא תקין סביר שאין הפרעה בתפקוד בלוטת התריס. באופן נדיר ביותר אם יש ממצא בבלוטת יותר המח בדיקת TSH לא תשקף את הבעיה ואז כדאי לבדוק FT4 אך זה מצב נדיר.
כדאי לבדוק גם סיבות אחרות כגון בדיקת אלקטרוליטים רמת B12 מאגרי ברזל (ברזל טרנספרין, פריטין) ספירת דם.
באופן נדיר גם רמת קורטיזול בשמונה בבוקר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות ויטמינים לחולשה
איילת14/06/2020תודה רבה על תשובתך
המלצת לבדוק גם B12 פריטין ברזל
בדקו לי את זה לפני חודשיים ויצא תקין
B12 היה 380.
אבל אני לוקחת כל יום צנטרום כבר 3 חודשים.
( זה הויטמין היחידי שלוקחת )
ולקחתי אותו עד יומיים לפני בדיקת הדם
( יום לפני ובבוקר הבדיקה לא לקחתי ).
יכול להיות שלקיחת הצנטרום מעוותת את התוצאה דרמטית ובעצם אולי חסר לי B12
ויש לי נניח מתחת ל 200 וזה מעוות למעלה בגלל הצנטרום יומיים לפני כן? או שזה לא סביר שזה כל כך השפיע והיטה את הבדיקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאיילת
ד''ר מאיה איש שלום14/06/2020לרב מבקשים 3 ימים של הפסקה אבל מניחה שיומיים יכולים להספיק..
קשה לדעת אבל 380 זו בהחלט רמה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)