מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ctx-167 וטיפול שיניים פולשני (השתלת שן)SAM16/06/2020
בן 56. סובל מאוסטופורוזיס כ-10 שנים + קרוהן וקוליטיס ברמיסיה.
(בעבר השתמשתי בפרנדיזון ב2-3 אירועים במינון התחלתי של 60 מ"ג - הפעם האחרונה הייתה לפני 7 שנים).
עד לפני 2.5 שנים טופלתי באקלסטה ובבדיקת צפיפות עצם היה שיפור בינוני.
לפני שנתיים וחצי תכנתי לעבור השתלת שן ולכן הפסקתי את התרופה בשיתוף עם הרופא.
העניין נדחה עד היום ולפני חודש עברתי בדיקת ctx במעבדות אסף הרופא. אחרי שעברתי קראתי קצת באינטרנט והבנתי שחשוב מאוד לעבור את הבדיקה מוקדם בבוקר ולא יאוחר מ- 09:30 בבוקר.
אני זומנתי לשעה 11 בבוקר למעבדה בא'. הרופא וכאשר אמרתי לאחראית במעבדה שהנחיות הבדיקה הם שיש לבצע אותה עד השעה 09:30, היא טענה שזה ממש לא משנה ואנחנו מאפשרים לנבדק להגיע בשעות יותר נוחות.
אני מאוד מודאג כי הבדיקה נלקחה בניגוד לתקנות (נעשתה באופן פרטי).
תוצאת הבדיקה:167 ו.....אני לא יודע האם הערך הזה משקף את מצבי האמיתי של שחלוף העצם (בגלל שעת הבדיקה -בשעה 11) .
בהנחה שזאת התוצאה האמיתית האם רופא השיניים/ רופא אנדוקרינולוג ימליצו על הטיפול הפולשני?
אם המצב הוא כזה שתוצאות הבדיקה לא משקפות את שחלוף העצם האמיתי האם אני יכול לבקש את כספי בחזרה?
ד.א אני בן 56 מאז שהפסקתי עם האקלסטה אני ממשיך רק עם סידן ציטראט ומגנזיום 250 מ"ג ליום לפני השינה + ארוחה עם גבינות ( בנפרד כמובן). 1400 יחדות ויטמין D בטיפות.
האם חשוב להמשיך אם האקלסטה במידה ורופא השיניים יסרב לעשות את הטיפול בגלל ה- ctx?
מה דעתך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לSAM
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2020אכן אתה צודק וחשוב לבדוק CTX על הבוקר אפילו עדיף לא אחרי תשע בבוקר כי הרמה יורדת במהלך היום. בעקרון נמצא שאין קורלציה בין רמות CTX לסכון שתהיה הפרעה בהחלמה של עקירה (ONJ) כך שמראש הבדיקה מיותרת
הסכוי לתופעה הוא קטן מראש 1/10000
מציעה להסביר לרופא השינים גם שאין קשר וגם שהבדיקה נלקחה יחסית מאוחר אך נראה שמיותר לחזור עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)