ערכי סוכר בדם - בדיקת דם בצום

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ערכי סוכר בדם - בדיקת דם בצום
    ליאת
    18/06/2020

שלום אני בת 39. משקל 64 גובה 1.72. הבדיקות דם יצא לי סוכר 113, טריגליצירידים 66 כולסטרול 214.
    בדיקות דם קודמות היו רק לפני שנתיים שלוש והערכים של הסוכר יצאו על הגבול 99-100. בלוטת תריס תקינה.
    לציין כי הבדיקה נעשתה כמובן בצום אבל בגלל שעתיים לפני הבדיקה ביצעתי פעילות גופניות על ההליכון למשך 45 דק ביום הבדיקה (התעוררתי ב6 והבדיקה נעשתה 815).
    אני ממש לחוצה מהתוצאה ורוצה להפחית חרדה באם תגידו שבפעילות יכלה לגרום לכך. אין סוכרת במשפחה. לגבי אני אוכלת בצורה שאינה נכונה (אוכלת לעיתים פעם ביום בערב אבל הארוחה אז ממש מלאה בירקות וחלבון מעי מאוד פחמימות. ניתן לומר למעט נשנוש קורנפלקס איני אוכלת פחמימות). יודעת שצריכה לשנות זאת אולם כעת אני בלחץ גדול כמה התוצאה משקפת ואם פעילות גופנית כזו לפני הצום ידועה המעלה את רמות הסוכר ומה לעשות. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לליאת

ד''ר מאיה איש שלום
    19/06/2020

אם הבדיקה נעשתה אחרי צום ממושך של מעל 10 שעות יתכן שזו הסיבה לעליה ברמות הסוכר. פעילות גופנית לעיתים מעלה רמות סוכר בעיקר פעילות של תנגודת אך לרב פעילות ארובית מורידה. כדי להשלים את התמונה מציעה לבדוק רמת המוגלובין A1C שנותנת אומדן לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו