מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי סוכר בדם - בדיקת דם בצוםליאת18/06/2020
שלום אני בת 39. משקל 64 גובה 1.72. הבדיקות דם יצא לי סוכר 113, טריגליצירידים 66 כולסטרול 214.
בדיקות דם קודמות היו רק לפני שנתיים שלוש והערכים של הסוכר יצאו על הגבול 99-100. בלוטת תריס תקינה.
לציין כי הבדיקה נעשתה כמובן בצום אבל בגלל שעתיים לפני הבדיקה ביצעתי פעילות גופניות על ההליכון למשך 45 דק ביום הבדיקה (התעוררתי ב6 והבדיקה נעשתה 815).
אני ממש לחוצה מהתוצאה ורוצה להפחית חרדה באם תגידו שבפעילות יכלה לגרום לכך. אין סוכרת במשפחה. לגבי אני אוכלת בצורה שאינה נכונה (אוכלת לעיתים פעם ביום בערב אבל הארוחה אז ממש מלאה בירקות וחלבון מעי מאוד פחמימות. ניתן לומר למעט נשנוש קורנפלקס איני אוכלת פחמימות). יודעת שצריכה לשנות זאת אולם כעת אני בלחץ גדול כמה התוצאה משקפת ואם פעילות גופנית כזו לפני הצום ידועה המעלה את רמות הסוכר ומה לעשות. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לליאת
ד''ר מאיה איש שלום19/06/2020אם הבדיקה נעשתה אחרי צום ממושך של מעל 10 שעות יתכן שזו הסיבה לעליה ברמות הסוכר. פעילות גופנית לעיתים מעלה רמות סוכר בעיקר פעילות של תנגודת אך לרב פעילות ארובית מורידה. כדי להשלים את התמונה מציעה לבדוק רמת המוגלובין A1C שנותנת אומדן לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)