תסמינים המעידים על פעילות יתר של בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תסמינים המעידים על פעילות יתר של בלוטת התריס
    רוזי
    02/07/2020

שלום רב ד"ר ותודה מראש על המענה שלך!
    לפני כשלושה שבועות התחלתי לסבול משלשולים ותת-עיכול של ירקות ופירות (אני עם עצירות כרונית למעלה מ-6 שנים ולכן הדבר חשוד מאוד).
    נוסף על כך הצטרפו מדי פעם בחילות וכאבי בטן מוקדם בבוקר.
    לפני כמה חודשים הפסקתי גלולות אך קיימתי יחסים בצורה מוגנת. בכל זאת המחזור מאחר לי בכשלושה חודשים (בדיקת דם של בטא יצאה שלילית).
    פתאום התחילה לי נשירת שיער קלה, עייפות... ואחרי שנים של משקל יציב פתאום ירדתי תוך כמה חודשים 3 ק"ג, בלי ששיניתי בכלל את התזונה הרגילה שלי.
    בקיצור: כל התסמינים הראו על פעילות יתר של בלוטת התריס.
    הלכתי לבצע בדיקות דם, אבל מדד ה-TSH שלי תקין ויושב יפה באמצע הטווח הנורמלי!
    גם שאר המדדים שלי תקינים מלבד MCH שמעט נמוך.
    מה משמעות כל התסמינים שלי אם לא פעילות יתר? איזה עוד בדיקות ניתן לבצע כדי לברר זאת?
    המון תודה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרוזי

ד''ר מאיה איש שלום
    04/07/2020

אפשר לבקש גם לבדוק FT4 למרות שזה מאוד נדיר שיש שהבעיה מקורה ביותרת המח ולא בבלוטת התריס (המצב היחיד שTSH תקין וFT4 יכול להיות גבוה), אפשר לבדוק קורטיזול בשמונה בבוקר בדם וחוץ מזה לפנות לרופא המשפחה להתחיל ברור עם תרביות צואה לחיידקים ופרזיטים לשקול פניה לגסטרואנטרולוג
    תרגישי טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו