תת פעילות של בלוטת התריס?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות של בלוטת התריס?
    עדן
    08/07/2020

היי בת 23 בריאה
    יש לי בעיה עם ערכי הtsh בבדיקות דם , לפני שנה וחצי זה נע בין 8 ל7 . נגשתי לבדיקות שבעצם לא הצלחתי לרדת במשקל בכלל למרות תפריט מוקפד שעבד לי בעבר. כל שאר הערכים תקינים וגם נוגדנים. אז לפני שנה וחצי זה פתאום התסדר וחזר ל2.2 והצלחתי לרדת עוד.
    עכשיו שוב בעיקר אני מרגישה נשירת שיער עור ייבש וחוסר יכולת ירידה במשקל , הערך של tsh עומד על 5.17
    השאלה שלי האם המשקל באמת עד כדי כך מושפע שגם בתפריט של גרעון קלורי לא רואים ירדה במשקל עם ערך כזה? וממה זה יכןל לנבוע אם אין נוגדנים? והאם יש מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות של בלוטת התריס?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לעדן

ד''ר מאיה איש שלום
    11/07/2020

בעקרון אם FT4 תקין ולא מדובר בהפרעה מרכזית לא סביר שיש השפעה על המשקל. כל דיאטהאם לא מלווה בפעילות גופנית תואמת גורמת לירידה בקצב חלוף החומרים ולכן בדיאטה הבאה קשה יותר לרדת במשקל. בצעירים הרבה פעמים כן מטפלים באלטרוקסין/איותירוקס בערכי TSH שציינת אם יש עייפות או תסמינים נוספים. ב10% מחולי השימוטו אין נוגדנים
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו