מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי סוכר לאחר צום ממה מושפעים?יוסי נוי10/07/2020
לד"ר שלום רב,
אני בן 66 ומטופל בכדורים נגד לחץ דם וכולסטרול. בבדיקות דם שעשיתי לפני כמה ימים כל הערכים יצאו תקינים ואולם, אחרי הרבה שנים, ערכי הגלוקוז יצאו 100. עליי לציין שאני עוסק בפעילות גופנית של לפחות 170 דקות בשבוע, ירדתי בשנה האחרונה 3 קילו מיוזמתי. הגובה שלי 183 ס"מ והמשקל 85 קילוגרם. הבדיקות גם מראות שביחס לשנה שעברה, ערכי הכולסטרול הטוב עלו, ערכי הכולסטרול הרע ירדו ואילו הטריגליצרידים ירדו מאוד. שאלותיי:
1- האם ערכי סוכר 100 מצביעים על מצב של טרום סוכרת? רופאת המשפחה ציינה שלא.
2- לקראת הבדיקה צמתי במשך 15 שעות ושתיתי רק מים. שנית, האם מתח נפשי - שבו אני שרוי לאחרונה - עלול להשפיע על הערכים לרעה?
3- מתי כדאי לעשות שוב פעם בדיקת סוכרת? רופאת המשפחה טענה שכרגע אין טעם לעשות בדיקת A1C. האם זה נכון?
בתודה מראש ובאיחולי כל טוב לך,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוסי נוי
ד''ר מאיה איש שלום11/07/2020סוכר 100 הוא בגבול העליון של הנורמה, צום ממושך כפי שבצעת יכול להביא לעליה ברמות הסוכר שלא משקפת את המצב בזמן צום רגיל של לילה, הBMI שלך (מדד של משקל חלקי גובה) מוגבר במידה קלה ביותר. אפשר להשלים בדיקת A1C אבל לא חובה כעת בפרט אם אין גורמי סכון נוספים לסוכרת כגון השמנה בטנית, ספור משפחתי נטילת תרופות שמגדילות את הסכון ללקות בסוכרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)