מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות לסכרת - מה הממצאים אומרים?דן04/08/2020
היי, חולה סכרת מגיל 23 אולי לפני. היום בגיל 45. אף פעם לא ידעתי איזה סוג סכרת אני ותמיד נתנו לי טיפול לסוג 2.
ביקשתי מרופא המשפחה לבדוק נתן לי 2 בדיקות שאני לא יודע אם אומרים משהו לגבי סוג הסוכרת.
אלו הבדיקות אינסולין מחוץ לנורמה 33.
והבדיקה השניה פפטיד c בטוח הנורמה 1300 .
מה אומר? תודה. והאם זה בדיקות לדעת סוג סכרת אם לא אז איזה לעשות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדן
ד''ר מאיה איש שלום05/08/2020קשה לי לומר בלי פרטים קלינים נוספים, כגון משקל גובה ספור משפחתי ונתונים נוספים בבדיקות המעבדה
בעקרון הרמות הגבוהות בשל אנסולין בהחלט יכולות להחשיד לקיום תנגודת וסוכרת מסוג 2 אך גם בMODY 5 יכולה להיות תנגודת לאנסולין
יש צורך בהתרשמות קלינית אם החשד הקליני לMODY גבוה אז אפשר לבצע ברור גנטי
בכל מקרה רב סוגי הMODY מגיבים גם לטפול הסנדרטי לסוכרת מסוג 2, ובכל מקרה הבסיס לכל הטפול הוא הגבלת פחמימות ופעילות גופנית ארובית סדירה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)