מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בהמשך לשאלתי על דיכוי אדרנלישירי21/08/2020
לאחר 2 קורסי פרדניוזן שלקחתי לאסתמה, שבוע לאחר סיים ה 2.5 מ"ג פרדניזון עשיתי בדיקת קורטיזול שיצאה 263.
הערכים בנורמה אך מתקרבים לרף התחתון. אני כבר לא לוקחת גלולות שמשפיעות על הערכים (4 חודשים בלי) אך אני לוקחת משאף סימביקורט 160 8 שאיפות ליום. אשמח לברר: עד כמה משאפי האסתמה במינון כזה יכולים להעלות את הערכים, ועד כמה אני יכולה להתייחס לתוצאה כאמינה יחסית ולא לחשוש שיש לי דיכוי אדנרלי?
ואם עוברים עוד ימים ואני רואה שלחץ הדם תקין.... המלחים שעשיתי אתמות בבדיקות הדם תקינים... סוכר 72... חום הגוף תקין.. והעייפות היא רגילה(יש אנמיה). אז למעשה אפשר להיות רגועים ואין צורך ללכת לעשות את מבחן סנקטן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשירי
ד''ר מאיה איש שלום24/08/2020מבחן הסנקטן יסייע לראות אם את זקוקה לפרדניזון בזמן מחלה
גם הוא עשוי להיות משובש מהסימביקורט
הנושא נופל בתחום האפור וקשה לענות מבלי להתרשם קלינית לעומק ולהתעמק בהסטוריה הרפואית שלך
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני
על פניו כרגע אין סיבה לדאגה אך אם בזמן מחלת חום את חשה חולשה או עייפות קשה הייתי נוטלת 15 מג' פרדניזון ליתר בטחון
בימי המחלה המשמעותיים ואז מפסיקה
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)