מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תנגודת לאינסולין והיפוגליקמיה - נטילת גלוקומיןיעל04/09/2020
שלום,
אני בת 39. כ-15 שנים מאובחנת עם תנגודת לאינסולין (אובחנתי שהסוכר היה 85 עם העמסת סוכר). לוקחת שנים גלוקומין.
יש לי לרדת כ-15 קילו וכשאני עושה דיאטה מאוזנת של 1300 קלוריות אם אני לא אוכלת מעל ל 3 שעות לעיתים או 3 וחצי שעות לעיתים יכולים להופיע תסמיני היפוגמיקלמיה. כמובן שאני משתדלת לא לעבור את מרווחי השעות בין הארוחות.
בבדיקת הדם האחורנה הסוכר היה 70 ו ה A1C בנורמה.
תהיתי: במידה והתנגודת לאינסולין נעלמה אצלי, האם לקיחת גלוקומין 1 אצל אדם בלי תנגודת יכולה להיות בעייתית או לגרום להיפוגליקמיה?
כמובן שיכול להיות שהתנגודת נשארה, אין לי דרך לדעת כרגע. אבל אני שואלת במידה וכן היא נעלה, אולי עדיף שארכוש מד סוכר רציף ואבדוק כמה חודשים כדי לדעת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום04/09/2020אפשר עדין לבדוק רמות סוכר ואנסולין בצום ולקבל אומדן כלשהו של התנגודת
האם ההפוגלקמיות מתרחשות גם בלילה?
יתכן שהן ראקטיביות לצריכה של פחמימות פשוטות ואז כדאי לצמצם צריכת פחמימות ובפרט פחמימות פשוטות כגון לחם לבן, אורז פסטה וכו.
כדאי לשקול יעוץ אנדוקריני להמשך ברור
מד סוכר רציף זה רעיון טוב, אך לעיתים לא מדויק מספיק. תלוי בסוג המד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)