רמת סוכר בבדיקת דם האם מעידה על סכרת?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• רמת סוכר בבדיקת דם האם מעידה על סכרת?
    מיכל
    24/09/2020

שלום,
    בבדיקות הדם האחרונות שאני עוברת לעיתים קרובות מאוד, רמת הסוכר שלי היתה גבולית (סביב 100 - לפעמים מעט יותר), ועדיין לא התחלתי טיפול.

היום בבדיקת הדם - הסתבר כי לראשונה, רמת הסוכר בשתן היא 50, ואילו רמת הסוכר בדם היא 84.
    (בצום כמובן).
    אציין כי אני נמצאת בטיפולים כימותרפיים, ומקבלת גם חלק מהזמן סטרואידים נגד בחילה.
    האם הערכים של הסוכר הללו מעידים כי אני חולת סכרת? האם במצבי (טיפולים כימותרפיים) רצוי כי אתחיל טיפול נגד סכרת ? (מטפורמין)?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד אציין

מיכל
    24/09/2020

שכחתי לציין כי ערך ה- GFR 98.00 , והקריאטינין הוא - 0.6 .
    לחץ הדם כרגע מאוזן, אבל נראה כי הוא ירד בגלל הטיפול הכימותרפי שאני מקבלת ( כך נאמר לי ). בעבר , לפני מחלתי - טופלתי ב - טריטייס.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

ד''ר מאיה איש שלום
    24/09/2020

בעקרון סוכר של עד 100 כולל הוא תקין. האם נבדק המוגלובין מסוכרר (מיצג ממוצע ערכי סוכר של 3 חודשים)? במצבים של כמוטרפיה ואנמיה המוגלובין מסוכרר יכול להיות לא אמין אז אולי אין צורך לבדוק כל עוד הסוכר בצום תקין. מפתיע שציינת שהסוכר היה תקין והיה סוכר בשתן כי לרב הוא מופיע כשהסוכר בדם מעל 200, אולי טעות? אולי היו קטונים בשתן ולא סוכר בשל צום?
    הרבה בריאות שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו