מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת אולטרסאונד צווארboos07/10/2020
שלום רב דוקטור. אני בן 31 ללא מחלות רקע.
מזה כשנה יש לי בלוטת לימפה נפוחה באגן:
"נצפו מספר קשרי לימפה (כולל מיקום שעליו הצביעה נבדק משמאל , ) הגדול ביותר משמאל מגיע בציר האורך עד 29 מ"מ, מימין - עד 21 מ"מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית - מראה סונוגרפי תקין".
(רנטגן אגן וחזה- תקינים. אולטראסאונד איברים פנימיים (לא כולל כליות)- תקינים. מיפוי עצמות אגן- תקין).
ולפני כשבועיים עשיתי אולטראסאוונד צוואר: (רמות TSH 2.92 mIu/l שזה מסומן באמצע הסקאלה כך שזה נראה תקין לכאורה)
"US בלוטת המגן ============= מידות הבלוטה : האונה הימנית : העובי 17 מ"מ, הרוחב 15 מ "מ האונה השמאלית : העובי 16 מ"מ, הרוחב 14 מ "מ האיסת'מוס : העובי 2.4 מ"מ באיסת'מוס הודגם נגע ציסטי בקוטר כ 3 - מ"מ . מירקם הבלוטה: הטרוגני, עם נגעים ציסטיים עד קוטר כ 4 - מ"מ בשתי האונות . נוכחות קשרי לימפה : משני הצדדים תחנות 3 ו 2 מידות 5*20 מ"מ מימין תחנה 2 וכ 4*23 - מ"מ תחנה 3 צורה: אובלית ליבה שומנית : כן וואסקולרי במרכז הסתיידויות : אין לציין קשר לימפה תת עורי מאחורי האוזן משמאל בגודל כ 2*9 - מ"מ, במראה סונוגרפי תקין . בלוטות פרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומבנה תקינים".
אשמח לדעת מה דעתך? או כל טיפ אחר אפשרי? האם יש מקום לדאגה ולהקדמת ה-MRI (התור לעוד 3 חודשים)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לBOOS
ד''ר מאיה איש שלום07/10/2020מבחינת בלוטת התריס הקשרים קטנים ומחייבים מעקב לגבי בלוטות הלמפה בגלל שהן במראה תקין זה פחות חשוד למשהו ממאיר, אבל חשוב לדעת מדוע בכלל בוצע הברור האם יש חום הזעות לילה ירידה במשקל כאבי פרקים זהום לאחרונה פריחות?
בכל מקרה זה לברור של פנימאי/רופא משפחה/המטולוג ולא קשור לאנדוקרינולוגיה
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דוקטור מאיה תודה רבה. לא היו הזעות לילה או ירידה במשקל, באגן יש כאבי פרקים
Boos07/10/2020פשוט בן משפחה אמר לי שהצוואר שלי קצת נפוח שאלך לבדוק זאת.
לפני כחצי שנה היה לי פיטריזאיס רוזאה בעור שעבר אחרי שלוש חודשים.
המון תודה לך דוקטור מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לBOOS
ד''ר מאיה איש שלום07/10/2020אז כדאי לבדוק אם יש שם דלקת פרקים ואם כל הבלוטות אולי קשורות למחלה דלקתית..
בכל מקרה בלוטות במראה תקין זה טוב.
מציעה להמשיך ברור עם רופא המשפחה, ואם יש כאב באגן אולי עם ראומטולוג
לגבי הצואר אפשר לעקוב עם אולטרהסאונד חוזר אחת לחצי שנה אפילו שנה על הקשריות שהתגלו בבלוטת התריס,
הרבה בריאות חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לך דוקטור מאיה
Boos07/10/2020חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)