מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משמעות ממצאים לאחר כריתת אונה של בלוטת התריסאני08/10/2020
שלום
לאחר כריתת אונה של בלוטת התריס התקבלה תשובה פתולוגית:
-multinodular colloid goiter
-hashimotos thyroiditis
-normocellular parathyroid gland tissue present in 2 sections
- one reactive lymph node
- no evidence of malignancy
אציין שכריתת האונה בוצעה בשל קשר חם גדול אוטונומי (מיפוי) קשר דומיננטי כ-4 ס"מ (us) שגדל במהלך שנים (התחיל בגודל כ- 2 ס"מ) הקשר היה רק בצד אחד כאשר הצד השני של הבלוטה היה תקין על פניו. (לפי אולטרסאונד ויתר הבדיקות שבוצעו). בנוסף היה חשש ליתר פעילות בשל יתר פעילות תת קלינית קלה לפי בדיקות דם אשר בגילי כבר מהווה סוג של סכנה.
בשום שלב לא היה חשד להשימוטו לא לפי האולטרסאונד ולא לפי שום בדיקה אחרת.
בדיקות דם לפני הכריתה היו :
Tsh מדוכא קטן מ- 0.03 (גם בבדיקה שבוצעה לפני מספר שנים וגם בבדיקה לפני הכריתה)
Ft4 ו- ft3 תקינים בנורמה
TPO antibodies 42 (כלומר ללא נוכחות נוגדנים)
בת 51 ללא תרופות
מבלבל אותי הממצא השימוטו שפתאום הופיע בתשובה הפתולוגית. איך יכול להיות דבר כזה שכל הזמן דובר על יתר פעילות ועל מראה הבלוטה עם קשר חם דומיננטי רק בצד אחד. (כלומר שום מראה של השימוטו)
רק צד אחד של הבלוטה היה מוגדל וגם בו לא חשדו על השימוטו בשום שלב.
אני מבינה שכל הממצאים בתשובה שפירים.
אודה לך מאוד אם תוכלי להסביר לי את העניין (כלומר אין לי השימוטו ולא שום תסמין של השימוטו)
האם הגיוני שיופיע דבר כזה בתשובה שלי? מה משמעות אבחנה הזו במצב כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום09/10/2020בעקרון בגלל האדנומה שהפרישה הורמונים ביתר קשה לראות השימיטו גם אם קיים כי היא מדכאת את תפקוד שאר הבלוטה. לרב באמת טפוסי שיש נוגדנים.
אך גם בנוכחות השימוטו בפתולוגיה מעל 50% סכוי שהצד השני יצליח לפצות וליצר מספיק הורמוני תריס כך שאין סיבה לדאגה אלא למעקב.
השימוטו היא מחלה שכיחה קיימת בעד 5% מהאוכלוסיה ויש לה ספקטום התבטאות רחב מדלקת קלה לרב עם נוגדנים ותפקוד תקין של הבלוטה עד תת פעילות משמעותית של בלוטת התריס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר על תשובה פתולוגית
אני10/10/2020תודה רבה על תשובתך.
כלומר בהימצאות השימוטו בפתולוגיה המשמעות היא שזה קיים רק שאולי מדובר בצורה קלה עד חסרת משמעות . האם הבנתי נכון?
האם יכול להיות שהשימוטו היה רק בצד שהוציאו בניתוח ושהצד הנותר הוא בסדר אין בו השימוטו?
(למיטב הבנתי להשימוטו תמונה אופיינתי גם בפתולוגיה עם תאים לבנים ועוד כל מיני ממצאים שאין לי)
אודה לך אם תוכלי להבהיר.
שאלה נוספת - האם לדעתך צריך לבדוק רמת הסידן?
(לא המליצו על כך ולא בדקו ועכשיו אני מבינה מהתשובה הפתולוגית שהוצאו גם בלוטות הפראטיירויד )
האם אני צריכה להיות במעקב אנדו ? (הרופאה כבר שחררה אותי עוד לפני הניתוח)
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום10/10/2020בדרכ השימוטו הוא לא מקומי אלא בכל הבלוטה אך כמו שאמרת יכול להיות בצורה מאוד קלה.
בעקרון יש 4 בלוטות פרתירואיד ואפשר להסתדר עם חצי בלוטה כך שלא סביר שרמות הסידן ירדו אלא אם את מרגישה נמלולים וכו..
לא נשמע שיש הכרח במעקב אנדוקריני בהקשר שתארת כדאי פשוט לעקוב אחר TSH חודש/חודשיים אחרי הנתוח ואחכ מספיק כנראה אחת לשנה אלא אם מתפתחים תסמינים של תת פעילות של בלוטת התריס כגון עייפות אי סבולת לקור עליה במשקל.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)