שימוש באינסולין לנטוס למרות תוצאה של מד סוכר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שימוש באינסולין לנטוס למרות תוצאה של מד סוכר
    אפרת
    10/10/2020

אני בת 64 במשקל 103 ק"ג, חולת סכרת מזה 30 שנה. כבר מעל לעשור שאני משתמשת באינסולין קצר טווח - אפידרה - לפני כל ארוחה (פעמיים-שלוש ביום, תלוי במספר הארוחות), ובאינסולין ארוך טווח - לנטוס - פעם אחת ביום לפני השינה.
    1. האם חייבת להזריק לנטוס גם כשמד הסוכר לפני השינה מראה תוצאה של 100 או פחות מזה? האם אין בכך סכנה ליפול להיפוגליקמיה במהלך הלילה?
    2. האם כמות הלנטוס היא קבועה ולא תלויה בתוצאה שהראה מד הסוכר?

רופא סכרת שהתייעצתי עמו אמר לי שמינון הלנטוס חייב להיות קבוע, ואילו עד כה, לאורך יותר מעשור, קבעתי את מינון הלנטוס בהתאם לרמת הסוכר שנמדדה לפני השינה, ואז הגעתי במקסימום ל-90. הרופא המליץ לנסות מינון קבוע של 60 ולהעלות בהתאם עד שנגיע לערכי מטרה בבוקר של 90-130. אני פוחדת שאם אעשה כדבריו אגיע להיפו במהלך הלילה.
    הA1C האחרון שלי עומד על 8.3.

בתודה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאפרת

ד''ר מאיה איש שלום
    10/10/2020

היום יש אנסולינים שהם ארוכי טווח יותר מהלנטוס כגון טוג'או וטרגלודק ומפחיתים את הסכון להפוגלקמיה
    אם המנון של הלנטוס נכון את אמורה לקום ברמת סוכר דומה לזו שהלכת לשון איתה (בתנאי שהזרקת אפידרה אחרונה היתה לפחות 3 שעות קודם לכן).
    יש היום תרופות חדשות לסוכרת שאולי ייסיעו בהפחתת הצורך באפידרה אלא אם מדובר בסוכרת מסוג 1, אך יכולות לסייע בהפחתת משקל כגון אנאלוגים לGLP1 או מעכבי SGLT2 שמתאימים יותר אם מדובר בסוכרת מסוג2. אך הראשונים גם אם מדובר בסוכרת מסוג 1
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו