מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שימוש באינסולין לנטוס למרות תוצאה של מד סוכראפרת10/10/2020
אני בת 64 במשקל 103 ק"ג, חולת סכרת מזה 30 שנה. כבר מעל לעשור שאני משתמשת באינסולין קצר טווח - אפידרה - לפני כל ארוחה (פעמיים-שלוש ביום, תלוי במספר הארוחות), ובאינסולין ארוך טווח - לנטוס - פעם אחת ביום לפני השינה.
1. האם חייבת להזריק לנטוס גם כשמד הסוכר לפני השינה מראה תוצאה של 100 או פחות מזה? האם אין בכך סכנה ליפול להיפוגליקמיה במהלך הלילה?
2. האם כמות הלנטוס היא קבועה ולא תלויה בתוצאה שהראה מד הסוכר?
רופא סכרת שהתייעצתי עמו אמר לי שמינון הלנטוס חייב להיות קבוע, ואילו עד כה, לאורך יותר מעשור, קבעתי את מינון הלנטוס בהתאם לרמת הסוכר שנמדדה לפני השינה, ואז הגעתי במקסימום ל-90. הרופא המליץ לנסות מינון קבוע של 60 ולהעלות בהתאם עד שנגיע לערכי מטרה בבוקר של 90-130. אני פוחדת שאם אעשה כדבריו אגיע להיפו במהלך הלילה.
הA1C האחרון שלי עומד על 8.3.
בתודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאפרת
ד''ר מאיה איש שלום10/10/2020היום יש אנסולינים שהם ארוכי טווח יותר מהלנטוס כגון טוג'או וטרגלודק ומפחיתים את הסכון להפוגלקמיה
אם המנון של הלנטוס נכון את אמורה לקום ברמת סוכר דומה לזו שהלכת לשון איתה (בתנאי שהזרקת אפידרה אחרונה היתה לפחות 3 שעות קודם לכן).
יש היום תרופות חדשות לסוכרת שאולי ייסיעו בהפחתת הצורך באפידרה אלא אם מדובר בסוכרת מסוג 1, אך יכולות לסייע בהפחתת משקל כגון אנאלוגים לGLP1 או מעכבי SGLT2 שמתאימים יותר אם מדובר בסוכרת מסוג2. אך הראשונים גם אם מדובר בסוכרת מסוג 1
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)