מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- TSH בדיקות דם שאלה בבקשהקרן18/10/2020
שלום רב,
אשמח להתייעץ בנוגע לבדיקות TSH שעשיתי. לפני חצי שנה, הייתי בהריון ועשו לי בדיקת דם של בלוטת התריס- התוצאה הייתה 2.46 (בטווח). ההריון הזה נגמר בהפלה בשבוע 8. ההפלה הסתיימה סופית ביולי עם יציאת שארית באופן טבעי בוסת.
היום עשיתי שוב בדיקות דם, כולל ה-TSH כיוון שאנחנו רוצים להיכנס שוב להריון והבדיקה הייתה חלק ממכלול הבדיקות שרופאת הנשים נתנה.
הפעם הייתה ממש קפיצה בבדיקה- 6.6 (מעל הטווח). עם זאת בדיקת T4- FREE יצאה 16.1- בתוך הטווח התקין.
רופא המשפחה שלי התלבט אם לתת לי EUTHYROX 50 MCG (100) TAB למשך כשלושה חודשים, בסוף החליט שכן בגלל שאנחנו רוצים להיכנס שוב להריון.
רציתי לשאול מה דעתך בנושא? האם יש לי סיבה לדאגה לאור הקפיצה הזו? האם לקחת את התרופה או לחזור על הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לקרן
ד''ר מאיה איש שלום18/10/2020היתי חוזרת על הבדיקה ובודקת גם ANTI THYROID PEROXIDASE נוגדנים שהם מדד לתת פעילות אוטואמונית של בלוטת התריס, יתכן שמדובר בסטיה חד פעמית של TSH אך אם כעבור שבוע התוצאות דומות וגם הנוגדנים חיוביים כנראה שיש תפקוד גבולי של בלוטת התריס וכן כדאי להתחיל טפול כפי שהרופא המליץ
גם לא טעות להתחיל טפול ולחזור על הבדיקה (TSH) בעוד 3-4 שבועות עם בדיקת הנוגדן שציינתי
בעקרון המצב נקרא תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס ולא מחייב טפול אלא לקראת הריון כי אז לעובר אין בלוטת תריס מתפקדת עד שבוע 18
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! המשך
קרן18/10/2020יש סיכוי שהעלייה נגרמה עקב נטילת פרנטל של אלטמן וסופרהרב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקרן
ד''ר מאיה איש שלום20/10/2020פרנטל מכיל 150 מקג' של יוד אבל זו כמות מומלצת בצריכה יומית לכן פחות סביר, בחשיפה לכמויות גדולות יותר של יוד אכן יכול להווצר שבוש בתפקוד בלוטת התריס. אך לא סביר שקשור לפרנטל או לסופהרב (שאינו תוסף יוד נכון?) לא ציינת איזה סוג תוסף של סופהרב את נוטלת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עוד שאלה
קרן20/10/2020תוסף התזונה הוא פריג'נטלי - כמו פרנטל פשוט החלפתי את אלטמן בסופרהרב.
איך לדעתך אפשר להסביר קפיצה כזו? כי אף פעם לא הייתה לי בעיה בבלוטת התריס וזה ממש מטריד אותי. אני אחזור כמובן על הבדיקה שוב אבל אני מאוד רוצה להיכנס להריון ומפחדת מהשלכות פוטנציאליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקרן
ד''ר מאיה איש שלום21/10/2020לא סביר שיש קשר. מציעה לבדוק גם ANTI THYROID PEROXIDASE. שזה נוגדן שמראה אם יש סכון מוגבר לתת פעילות של בלוטת התריס למרות שהנוגדן קיים ב15% מהאוכלוסיה ורק 3% מפתחים תת פעילות של בלוטת התריס דהיינו שליש עד חמישית מאלו שיש להם נוגדן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר איש שלום- עדכון לבדיקה
קרן27/10/2020היי ד"ר איש שלום, כעבור שבוע- היום חזרתי על הבדיקה. אלו התוצאות:
שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף
TSH 1.56 mIU/L
THYROGLOBULIN Ab <20.0
ANTI THYROID PEROXID BELOW 45
נראה שהתוצאות בטווח התקין- מה דעתך?
לא הבנתי למה הייתה לי הקפיצה בשבוע שעבר ועכשיו זה בטווח. אני יכולה אם אלו התוצאות להמשיך בניסיונות הכניסה להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקרן
ד''ר מאיה איש שלום27/10/2020אכן הערכים שציינת תקינים אבל כדאי להסתכל על ההסטוריה אם החריגה היתה חד פעמית כנראה חסרת משמעות אם היו מספר ערכים של TSH מעל 3. או 4. היתי עוקבת יותר. העדרת נוגדנים בהחלט מצביע שיש סכוי קטן יותר שיש השימוטו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט של tsh לאורך השנים
קרן27/10/2020תודה על תשובתך המהירה. בדקתי באתר הכללית ואלו התוצאות שהיו לי לאורך השנים, תמיד התוצאה הייתה בתוך הטווח המוגדר למעט הבדיקה מלפני שבוע, האם על בסיס זה את חושבת שאני צריכה לקחת כדור/לטפל/לעשות משהו? שואלת בגלל הרצון להיכנס להריון:
2009- 3.23
2011- 3.04 (פה כתוב שהשיטה שונתה החל מ2011)
2013- 3.23
2015- 2.67
אפריל 2019- 2.46
18.10.20- 6.6
27.10.20- 1.56* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקרן
ד''ר מאיה איש שלום29/10/2020קשה ליעץ מבלי לראותך לקבל אנמנזה מלאה אבל על פניו נראה שבשלב זה ניתן לעקוב אך היתי מיד עם תשובה חיובית להריון חוזרת על TSH וכל חודש בטרימסטר ראשון אחכ אחת לטרימסטר
אם TSH עולה מעל 4 מטפלים, מעל 2.5 בתחום האפור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! מעריכה מאוד את המענה. לא מובן מאליו כלל.
קרן29/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)