TSH בדיקות דם שאלה בבקשה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• TSH בדיקות דם שאלה בבקשה
    קרן
    18/10/2020

שלום רב,
    אשמח להתייעץ בנוגע לבדיקות TSH שעשיתי. לפני חצי שנה, הייתי בהריון ועשו לי בדיקת דם של בלוטת התריס- התוצאה הייתה 2.46 (בטווח). ההריון הזה נגמר בהפלה בשבוע 8. ההפלה הסתיימה סופית ביולי עם יציאת שארית באופן טבעי בוסת.
    היום עשיתי שוב בדיקות דם, כולל ה-TSH כיוון שאנחנו רוצים להיכנס שוב להריון והבדיקה הייתה חלק ממכלול הבדיקות שרופאת הנשים נתנה.
    הפעם הייתה ממש קפיצה בבדיקה- 6.6 (מעל הטווח). עם זאת בדיקת T4- FREE יצאה 16.1- בתוך הטווח התקין.

רופא המשפחה שלי התלבט אם לתת לי EUTHYROX 50 MCG (100) TAB למשך כשלושה חודשים, בסוף החליט שכן בגלל שאנחנו רוצים להיכנס שוב להריון.

רציתי לשאול מה דעתך בנושא? האם יש לי סיבה לדאגה לאור הקפיצה הזו? האם לקחת את התרופה או לחזור על הבדיקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    TSH בדיקות דם שאלה בבקשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לקרן

ד''ר מאיה איש שלום
    18/10/2020

היתי חוזרת על הבדיקה ובודקת גם ANTI THYROID PEROXIDASE נוגדנים שהם מדד לתת פעילות אוטואמונית של בלוטת התריס, יתכן שמדובר בסטיה חד פעמית של TSH אך אם כעבור שבוע התוצאות דומות וגם הנוגדנים חיוביים כנראה שיש תפקוד גבולי של בלוטת התריס וכן כדאי להתחיל טפול כפי שהרופא המליץ
    גם לא טעות להתחיל טפול ולחזור על הבדיקה (TSH) בעוד 3-4 שבועות עם בדיקת הנוגדן שציינתי
    בעקרון המצב נקרא תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס ולא מחייב טפול אלא לקראת הריון כי אז לעובר אין בלוטת תריס מתפקדת עד שבוע 18
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! המשך

קרן
    18/10/2020

יש סיכוי שהעלייה נגרמה עקב נטילת פרנטל של אלטמן וסופרהרב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

ד''ר מאיה איש שלום
    20/10/2020

פרנטל מכיל 150 מקג' של יוד אבל זו כמות מומלצת בצריכה יומית לכן פחות סביר, בחשיפה לכמויות גדולות יותר של יוד אכן יכול להווצר שבוש בתפקוד בלוטת התריס. אך לא סביר שקשור לפרנטל או לסופהרב (שאינו תוסף יוד נכון?) לא ציינת איזה סוג תוסף של סופהרב את נוטלת
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עוד שאלה

קרן
    20/10/2020

תוסף התזונה הוא פריג'נטלי - כמו פרנטל פשוט החלפתי את אלטמן בסופרהרב.

איך לדעתך אפשר להסביר קפיצה כזו? כי אף פעם לא הייתה לי בעיה בבלוטת התריס וזה ממש מטריד אותי. אני אחזור כמובן על הבדיקה שוב אבל אני מאוד רוצה להיכנס להריון ומפחדת מהשלכות פוטנציאליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

ד''ר מאיה איש שלום
    21/10/2020

לא סביר שיש קשר. מציעה לבדוק גם ANTI THYROID PEROXIDASE. שזה נוגדן שמראה אם יש סכון מוגבר לתת פעילות של בלוטת התריס למרות שהנוגדן קיים ב15% מהאוכלוסיה ורק 3% מפתחים תת פעילות של בלוטת התריס דהיינו שליש עד חמישית מאלו שיש להם נוגדן
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר איש שלום- עדכון לבדיקה

קרן
    27/10/2020

היי ד"ר איש שלום, כעבור שבוע- היום חזרתי על הבדיקה. אלו התוצאות:

שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף
    TSH 1.56 mIU/L

THYROGLOBULIN Ab <20.0
    ANTI THYROID PEROXID BELOW 45

נראה שהתוצאות בטווח התקין- מה דעתך?

לא הבנתי למה הייתה לי הקפיצה בשבוע שעבר ועכשיו זה בטווח. אני יכולה אם אלו התוצאות להמשיך בניסיונות הכניסה להריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

ד''ר מאיה איש שלום
    27/10/2020

אכן הערכים שציינת תקינים אבל כדאי להסתכל על ההסטוריה אם החריגה היתה חד פעמית כנראה חסרת משמעות אם היו מספר ערכים של TSH מעל 3. או 4. היתי עוקבת יותר. העדרת נוגדנים בהחלט מצביע שיש סכוי קטן יותר שיש השימוטו
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט של tsh לאורך השנים

קרן
    27/10/2020

תודה על תשובתך המהירה. בדקתי באתר הכללית ואלו התוצאות שהיו לי לאורך השנים, תמיד התוצאה הייתה בתוך הטווח המוגדר למעט הבדיקה מלפני שבוע, האם על בסיס זה את חושבת שאני צריכה לקחת כדור/לטפל/לעשות משהו? שואלת בגלל הרצון להיכנס להריון:

2009- 3.23
    2011- 3.04 (פה כתוב שהשיטה שונתה החל מ2011)
    2013- 3.23
    2015- 2.67
    אפריל 2019- 2.46
    18.10.20- 6.6
    27.10.20- 1.56

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

ד''ר מאיה איש שלום
    29/10/2020

קשה ליעץ מבלי לראותך לקבל אנמנזה מלאה אבל על פניו נראה שבשלב זה ניתן לעקוב אך היתי מיד עם תשובה חיובית להריון חוזרת על TSH וכל חודש בטרימסטר ראשון אחכ אחת לטרימסטר
    אם TSH עולה מעל 4 מטפלים, מעל 2.5 בתחום האפור
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! מעריכה מאוד את המענה. לא מובן מאליו כלל.

קרן
    29/10/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו