מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תיאבון מוגבר מידי ונטילת כדור טופמקסמנשה19/10/2020
שלום ד'ר מאיה
לפני כעשור פוטרתי מעבודתי ולקיתי בדיכאון עמוק
כשברקע אישתי וילדיי שזקוקים לאבא מתפקד
לאחר סבל רב ועקשנות רבה להישאר בבית הלכתי לפסיכיאטר שנתן לי תרופה ממשפחת הssRi בשם סרוקסט/פקסט במינון 20מ'ג לקחתי את הכדור למרות שלא באמת האמנתי שמשהו יקרה
לאחר כשלושה שבועות קרה פשוט קסם קמתי על הרגליים שמח מאושר וחזרתי לחיים תודה לאל!
מאז אני לא מוכן לוותר על הכדור הקטן הזה...
ועכשיו לשאלתי הוספתי כל פעם במשקל עקב תיאבון מוגבר שהכדור משרה אך הקפדתי נורא "לגלח" בחזרה את הקילוגרמים העודפים ע'י תזונה מרוסנת ופעילות אירובית
כך שתמיד נשארתי במשקל תקין אבל מוכרח לומר עם עבודה קשה מאד...
אני בקונפליקט קשה מאד מחד לוותר על הפקסט כפי שהציע פסיכיאטר אחד.ואני בנימוס הסברתי שאין מצב
מאידך התיאבון המוגבר מתיש אותי אני רעב כל הזמן ולכן בעצת אותו הפסיכיאטר הוצע לי להוסיף כדור ממשפחת האנטי אפילפטיים בשם "טופמקס"
הואיל והנושא מאד משיק להתמחותך אנא אשמח לעצתך וניסיונך עם מטופלייך!!!
הבנתי שטופמקס כדור מאד יעיל להפחתת תיאבון ברם אני חושש "מנזק" או ליקוי עתידי חלילה בתפקוד המוח והקוגניציה כי בכל זאת מדובר על כדור אנטי אפילפטי...
אשמח מאד לתשובה מחכימה ממך ד'ר או הרגעה לגבי נטילת הכדור טופמקס
נ.ב
החלפת הכדור פקסט נוסה ונחל כישלון חרוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנשה
ד''ר מאיה איש שלום20/10/2020נשמע שהבריאות הנפשית חשובה מאוד. אם אתה בעודף משקל אפשר לחשוב על תרופות כמו סקסנדה אך היא בהזרקה יומית. אבל אין לה השפעה קוגנטיבית
ככל הידוע לי טופמקס לא משפיעה לרעה באופן קוגנטיבי אבל יעילותו בהורדת תאבון מוגבלת הוא יותר עוזר כשיש התקפי זלילה אך כמובן שווה נסיון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)