מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות בבלוטת התריס וכולסטרול גבוהנירה19/10/2020
שלום, אני בת 27 וסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס כבר 6 שנים בערך. בנוסף אני סובלת גם בשנים האחרונות מכולסטרול גבוה (כנראה שזה גנטי) על אף שאני לא סובלת מעודף משקל (אם כי יש לי נטייה להשמנה בגלל הסיפור של הבלוטה). אני נוטלת בבוקר יוטירוקס (כ-500 מ״ג לשבוע), כעבור מספר שעות ברזל 25 מ״ג, בי12 1,000 מיקרוגרם ונוסטרול קומפלקס. לאחר חצי שעה אני אוכלת אגוז ברזיל. בערב אבץ במינון גבוה של 50 מ״ג, אותו אני נוטלת כ-3-4 פעמים בשבוע. האם זה בסדר?
אני לא מבינה אם מותר לי לאכול דברים שיש בהם יוד או לא. מה יחסך ליוד?
יש לי בעיה קשה מאוד עם מלנין. אני עליתי על זה לבד, בעצמי. מספיק שאני יוצאת ל-5 דקות מחוץ לבית ואני חוזרת עם נקודות חן חדשות. זה לא נעים לי. אני חושדת שהייצור המוגבר של המלנין קשור לגלולות. התייעצתי עם רופא עור וגם עם גינקולוג וכולם הפנו לאנדוקרינולוג, לכן אני שואלת אותך. החליפו לי מאסטל שזה 35 ליסמין פלוס שזה 30. אני לא בטוחה שזה מספיק, אני מרגישה שעדיין המלנין בשיאו. אני לא יוצאת בלי קרם הגנה מהבית ועדיין אני מרגישה שזה לא מספיק. היו פעמים שגם שמתי קרם הגנה ועדיין צצו נקודות חן חדשות.
אני מפחדת להפסיק ליטול גלולות מכיוון שיש לי בעיה של שיעור יתר שכאמור קשורה לבעיה הזו. האם יש פתרון אחר שלא יגרום לי לייצור מוגבר של מלנין?
למרות כל הויטמינים שאני לוקחת, שאותם אני לוקחת כדי לעצור את נשירת השיער המוגברת שלי וכדי לא להיות עייפה, נשירת השיער עדיין מוגברת, לא נפסקה, ואני ממשיכה לסבול מעייפות ומאנרגיות נמוכות למרות שאני ממשיכה ליטול בנוסף לתוספי המזון גם את התרופות, שמאזנות אותי כמובן מבחינת הבלוטה, אני כל הזמן במעקב על זה. זה מפריע לי מאוד מבחינה תפקודית ביום יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנירה
ד''ר מאיה איש שלום20/10/2020מבחינת תזונה את לא מוגבלת בכלום כל עוד את מטופלת.
לגבי העייפות אולי כדאי לחפש סיבות אחרות כגון חסר ברזל לבדוק מחסנים (ברזל טרנספרין, פריטין) לבדוק אם יש אנמיה. לבדוק רמת קורטיזול בשמונה בבוקר (לחפש חסר סביר שתצא גבוהה בעקבות הגלולות, אך אם תקין נמוך אז מחשיד לחסר שיכול להסביר עייפות)
אפשר לשקול בדיקת סנקטן 1 מקג' עם קורטיזול חופשי
לגבי הכולסטרול היתי שוקלת סטטינים כי אין הוכחה שנוסטרול מפחית ארועי לב וארועים מוחיים (בתנאי שהריון לא על הפרק כמובן) ושמה לב אם היתה עליה בכוסלטרול בעקבות הגלולות, אולי יש לך כולסטרול טוב מוגבר ורע סביר? הגלולת מעלות לרב כולסטרול טוב לעיתים גם רע.
לגבי החשיפה לשמש גלולות מעלות סכון למלזמה (מעין נמשושים) אך לא ידוע לי שלנקודות חן אכן עדיף להמנע מחשיפה לשמש חזקה עם גלולות.
יש גלולות עם מנוני אסטרוגן נמוכים יותר השאלה אם לא יביאו לדמומים כגון יאז.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)