מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתיה של 5-6 פחיות קולה ביוםשי22/10/2020
שלום
אני בן 54.
משקל תקין.
שותה בשנים האחרונות 5-6 פחיות קולה ביום.
מעבר לזה לא אוכל כמעט ממתקים ועוגות ומתוקים.
אני יודע שזה לא בסדר אבל "חייב" את זה.
פעם בחצי שנה מבצע בדיקות דם תקופתיות
הסוכר 75,87,82
אלה התוצאות האחרונות בצום של 10 שעות.
אשמח לשאול
1. האם באמת שתיה של פחית קולה זה כאילו שתיתי מים עם נניח 3-4 כפיות סוכר? אז אם שותה 5 פחיות זה כאילו שתיתי 20 כפיות סוכר ביום? אותו סוג של נזק?
2. אם אני עושה בדיקת דם והגלוקוז בצום תקין כ 75-88 אז
זה אומר שאין לי סוכרת?
החלטתי שאם הסוכר יעלה מעל 90 אז אפסיק לשתות קולה.
האם ככה אני יכול רוב הסיכוי למנוע התפתחות סוכרת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשי
ד''ר מאיה איש שלום23/10/2020בהחלט כמו שאמרת לגבי כמות הסוכר. אם יש עודף משקל או נטיה לסוכרת (כגון ספור משפחתי בקרובי משפחה מדרגה ראשונה היתי מנסה לצמצם)
אתה יכול לבדוק גם המולגובין מסוכרר שמהווה ממוצע לערכי הסוכר ב3 חודשים האחרונים כי לעיתים הסוכר בצום תקין ואחרי האוכל הוא עולה
מציעה בכל זאת לצמצם את צריכת הקולה...
שלא לדבר על כך שצריכה של הרבה פחמימות פשוטות מגדילה את הסכון לכבד שומני שגם הוא מגדיל את הסכון לסוכרת ולמחלות לב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)