מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איסוף שתן לקורטיזול האם צריך לערבב את המיכל?עדי22/10/2020
שלום ד"ר,
מצטערת על 2 השאלות. האם באיסוף שתן לקורטיזול אני הייתי צריכה בעצמי לנער את המיכל כדי שהכל יתערבב? כי לא עשיתי את זה. הבאתי את המיכל והם רק אמרו לשים מדבקות, והם עשו את ההעברה לכוס קטנה בהמשך.. האם הם גם דואגים לנער את הכל?
והאם ייתכן שהתוצאה של מתחת לסף הגילוי היא כי לקחו רק מלמעלה בלי לערבב?
אחרי איסוף השתן חזרתי לקחת גלולות יאז אחרי הפסקה של כמה חודשים. לקחתי מהיום הראשון של הווסת ליומיים והפסקתי אתמול אחרי שראתי את התוצאה שקיבלתי.
ידוע לי שעם גלולות צריך להמתין 6 שבועות לבדיקת קורטיזול אמינה. כמה זמן מומלץ להמתין אם לקחתי יומיים גלולות יאז והפסקתי? יש לציין שיש לי גם אנמיה של ברזל עם המוגלובין 10.6 (מלפני הפרדניזון עקב דימומים כבדים בוסת).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעדי
ד''ר מאיה איש שלום23/10/2020גלולות לא משפיעות על אסוף שתן לקורטיזול אלא רק על בדיקת דם לקורטיזול כי הן מעלות את רמות החלבון שקושר את הקורטיזול בדם. הקורטיזול החופשי לא משתנה ברמתו אך הקורטיזול הכללי עולה ולכן נראית כביכול עליה שהיא לא משמעותית קלינית כי הקורטיזול החופשי לא משתנה אך לא מאפשרת הערכה אמיתית. אין שנוי של רמת הקורטיזול בשתן שהוא קורטיזול חופשי לכן לא צריך להפסיק את הגלולות לאסוף שתן אם זה לקורטיזול בלבד אם לקטוסטרואידים אז כדאי באמת להיות 6 שבועות ללא גלולות.
יתכן שבאמת לא ערבבו לפני שלקחו דגימה ואז יצאה רמה נמוכה
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)