מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לקיחת תוסף ליקוריץ להעלאת הקורטיזלעדי23/10/2020
תודה רבה על תשובתך ד"ר.
בגלל שבאיסוף השתן יצא לי מתחת לסף גילוי, ובבדיקת הדם חודשיים לפני תוצאה יחסית נמוכה עם משאפי אסתמה, רופא המשפחה אמר לי היום שכרגע נראה שיש דיכוי אדנרלי ושהוא רוצה שנמתין חודש ואז אעשה שוב את כל הבדיקות ושלוקח לעיתים זמן לבלוטה לחזור לעצמה. הוא אמר שאם אין לי תסמינים אין בעיה. לחץ הדם שלי הוא תקין, אך יש לי עייפות וחולשה קשות שקשה לדעת האם הן בגלל הדיכוי כי יש לי גם אנמיה ושינה לא מרעננת וזה לא חדש.
אשמח לברר:
1. האם זה לא מסוכן להמתין ולא עלול לקרות לי משהו?
2. ציינת שאיסוף שתן לא נועד לאבחון חוסר בקורטיזול, רק עודף. אבל תוצאה של מתחת לסף גילוי שזה למעשה 0 לא אמורה בכל זאת לתת אינדיקציה דיי רבה, שיש מחסור גדול? גם אם לא לפי זה לאבן סופית כמובן...
3. חשבתי להזמין בדיקות רוק מחו"ל לקורטיזול, האם ניתן איתן לאבחן מחסור?
4. נאמר לי שלקיחת ליקריץ מעלה את הקורטיזול. האם זה לא יהיה חכם לנסות עכישיו אותו כמה שבועות או אפילו עלול לשבש את הבדיקה (אם אפסיק שבוע לפני).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעדי
ד''ר מאיה איש שלום26/10/2020מכוון שאסוף שתן לא מהווה כלי מתאים להערכת חסר בקורטיזול ורמת הקורטיזול בדם בבוקר היתה תקינה אני לא רואה סיבה לדאגה כעת ולבצוע בדיקות נוספות למעט לשקול אולי בצוע מבחן סנקטן 1 מקג' . שיתן אנדקציה אם עשויה להיות בעיה בזמן סטרס כגון מחלת חום. מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)