מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי סוכר ו-A1C גבוהים למרות שמירהעידן01/11/2020
שלום
אני בן 40, עם BMI תקין ופעיל מאד ספורטיבית. מבחינת תזונה אני טבעוני מזה כ-7 שנים ועד לא מזמן גם צרכתי 4-5 פירות ביום כתחליף לסוכר או מזון אחר. לאחר שבדקתי את רמות הסוכר שלי במכשיר ביתי לפני כחודשיים וקיבלתי תוצאה של 100, ביצעתי בדיקת מעבדה מסודרת שנתנה תוצאות של 95 ברמת הגלוקוז ו-5.3 ב-A1C. בדיקות הסוכר שלי מלפני שנה עמדו על כ-85 ולכן קצת נבהלתי, שכן אין שום סיבה "הגיונית" שאחלה בסוכרת בהתחשב באורח החיים שלי. בשבועיים האחרונים הורדתי את צריכת הפירות לשניים ביום ואני נזהר עם מוצרים אחרים שמכילים סוכר (משתדל לשמור על עד 8-9 כפיות סוכר ביום על פי הטבלאות שעל המוצרים ותוספת סוכר נקי לקפה וכו'). הבהלה גרמה לי גם לקנות מכשיר למדידת סוכר ביתית ולאחר כשבועיים של מדידות בבוקר לאחר צום והשינויים בהרגלי התזונה אינני רואה שינוי (ממוצע בדיקות בבוקר בינתיים 94.5). כמה עליי להיות מבוהל באמת...? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק להוסיף
עידן01/11/2020באותה בדיקת הדם התקבלו תוצאות של 66 בטרגליצרידים ו-133 בכולסטרול. לחץ הדם שלי תקין והדופק שלי בסביבות 55 במנוחה. זה רק מטריד אותי יותר שרק הסוכר גבוה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לעידן
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2020הA1C שציינת תקין וגם הסוכר בצום, אמנם באמת בשליש העליון של הנורמה.
השאלה אם נמדד אחרי שינה רצופה של לילה, אם לא זו יכולה להיות סיבה לעליה ברמות הסוכר. ואם בוצע צום ממושך (מעל 12 שעות) זה גם יכול להסביר את העליה ברמות הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)