מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תשובות בדיקת CTX ובדיקת P1NPצבי23/11/2020
שלום,
בן 70, יש לי אוסטאופורוזיס, פרט לכך בריא ומרגיש טוב.
נטלתי אקטונל/ריבון אחת לחודש משנת 2012 ועד שנת 2019,
לאחר מכן הייתי ללא טיפול תרופתי במשך כחצי שנה,
ולאחר מכן מחודש מרץ 2020 (כ- 8 חודשים) אני מזריק פורטאו אחת ליום.
לאחרונה ביצעתי בדיקות CTX ו- P1NP למעקב:
ערך בדיקת CTX: 884
ערך בדיקת P1NP: 236
לצורך השוואה, בבדיקת CTX לפני התחלת הטיפול בפורטאו (ואחרי הפסקת נטילת ריבון) היה לי ערך CTX של 210.
לא ביצעתי בדיקות קודמות של P1NP.
בבדיקת צפיפות עצם האחרונה שביצעתי בתאריך 4/2019:
L3L4 0.828 -3.4
FN -2.4 -3.0 0.686
TOTAL HIP -2.1 -2.3
אודה לך אם תוכלי להסביר לי את התוצאה- האם זה בטווח התקין למי שנוטל פורטאו?
האם לפי הבדיקה נראה שהתרופה עובדת כפי שצריך?
האם כדאי לחכות עם בדיקת צפיפות העצם עד לסיום הטיפול בפורטאו במרץ 2022, או שכדאי כבר לבצע את הבדיקה לפני?
בברכה,
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לצבי
ד''ר מאיה איש שלום23/11/2020לפי המקרים שציינת בהחלט נראה שיש לפורטאו השפעה, מקוה שאתה עוקב גם אחרי רמות הסידן בדם
בדיקת צפיפות עצם לא מדויקת מספיק בכדי לראות את השנויים תחת הטפול ולא היתי ממהרת לבצעה.
מה גם שהעצם שנוצרת תחת פורטאו "צעירה" לא עברה מנרלזציה ולכן לא תראה בצפיפות עצם. ממליצה לחכות עם בדיקה חוזרת ובדיקת המרקרים בהחלט משקפת שיש תגובה לתרופה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)