מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איזון ערכי סוכר במשך היוםיניב27/11/2020
שלום ד"ר.
בן 50 , סוכרת סוג 2 , מטופל עם גלוקומין 850 מ"ג פעמיים ביום - בוקר + לילה.
אני מאוזן במשך היום אך בבוקר, למרות הכדור שאני לוקח בלילה, ערכי סוכר בצום גבוהים - 180.
מה אני יכול לעשות כדי להוריד את ערך הסוכר בבוקר ?
ניסיתי גנואט אך הוא גרם לי לפריחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליניב
ד''ר מאיה איש שלום27/11/2020האם יש נחירות בלילה או דום נשימה בשינה? זו יכולה להיות סיבה לעלית הסוכר בצום .
אפשר לשקול תוספת של מעכבי SGLT2 או אנאלוגים לGLP1 מציעה להועץ ברופא המטפל
כמובן שפעילות גופנית סדירה והפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות עוזרות לסייע באזון רמות הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין מחירות לערכי סוכר בבוקר ?
יניב02/12/2020תודה ד"ר.
אכן נוחר (-:
יכולה בבקשה להסביר מה הקשר בין נחירות לבין עלייה בערכי סוכר בבוקר ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליניב
ד''ר מאיה איש שלום05/12/2020כשיש נחירות יכול להיות מצב של דום נשימה בשינה. היקיצות המרובות בלילה גורמות לסטרס ועשויות להביא לעליה ברמות הסוכר
אם יש עודף משקל, אז ירידה במשקל יכולה לשפר את דום הנשימה
יש תרופות לסוכרת שגם מסייעות להוריד את רמות סוכר וגם את המשקל
כדאי לשקול מעבדת שינה לראות אם יש דום נשימה ואז טפול מתאים
כדאי לבדוק גם את הסוכר במשך היום לפני ושעה אחרי ארוחות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)