בירור סיבת לירידה בצפיפות העצם

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בירור סיבת לירידה בצפיפות העצם
    יפעת
    20/12/2020

בת 66 מטופלת באלטרוקצין 100 ובלפיטור 10= מאוזנת. בדיקת צפיפות העצם: אוסטיאופניה. תוצאות הבדיקות שיצאו מהתחום הם: גלובולין גמא 19.9, אוריאה 48.8, אלבומין 54.8, GGT - 48, המגולובין A1C - 5.8 , ויטמין D - 65. שאר הבדיקות נמצאות בתוך התחום. מה הבדיקות האלו אומרות לך? המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליפעת

ד''ר מאיה איש שלום
    20/12/2020

קשה לתת יעוץ לעומק מבלי לראותך. (בדיקה גופנית אנמנזה)
    לגבי המוגלובין A1C מחשיד לטרום סוכרת מעניין מה הסוכר בצום (יכול להיות תקין אבל אם לא תקין זה מחזק).
    GGT קשה לי ליעץ מבלי לראותך ולראות הסטוריה של הבדיקה ובדיקות אחרות. הרבה פעמים רואים עליה בGGT הוא מאוד רגיש ולא תמיד יש סיבה לעליתו, אם יש עודף משקל יכול להיות קשור לכבד שומני אבל צריך לראות את ההסטוריה והמגמה ולראות אם להשלים בדיקות דם נוספות
    ויטמין D ברמה סבירה אבל מציעה לקחת 1000 יחידות ליום.
    UREA קשור לצום לפני בדיקות הדם כנל גם אלבומין
    לגבי האלקטרופורזה צריך לראות אם איתרו פיק מונולונאלי יש בדרכ הערה לגבי הבדיקה. אם אין זה פשוט יכול לשקף מצב דלקתי לא ספציפי ולא מטריד. שוב הכל במגבלות העדר אנמנזה ובדיקה גופנית .
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלוקוז יש לי: 88 בצום.

יפעת
    21/12/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה כתגובה

יפעת
    21/12/2020

תוצאת ויטמין D שלי הוא אחרי 3 חודשים של לקיחה: 100 יחידות פעם ביום כולל כדור קלצים 1 ביום ועדיין מתחת הנורמה איני מבינה מדוע. תפקודי הכבוד תקינים, אך ה GGT כבר שנים גבוה, ובמרפאת כבד אינם יודעים מה הסיבה. כבר עשו לי לפני כמה שנים ביופסיה ולא הראה דבר. שוקלים מתישהו שאעשה שוב ביופסיה. אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס (גנטי אצלינו) והשימוטו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות: 1000 יחידות פעם ביום.

יפעת
    21/12/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליפעת

ד''ר מאיה איש שלום
    21/12/2020

ההסוכר בצום תקין יתכן שההמוגלובין A1C לא ספציפי ולכן לא מעיד על טרום סוכרת אך לעיתים בנשים הסוכר מוגבר אחרי האוכל, אפשר לבדוק זאת בעזרת העמסת סוכר/חבור למד סוכר רציף חד פעמי להערכה.
    לגבי ויטמין D הרמה סבירה הנורמות שמצוינות לא מתאימות מספיקה רמה מעל 50 נמול/ליטר עד 75 גג 100 נמול/ליטר כל מה שמעבר לזה לא רצוי
    לגבי הסידן האמורפי אין שום הוכחה שהוא משפר את בריאות העצם רק שהוא נספג טוב יותר אך ככל הידוע לי אין הוכחה שהוא משפר צפיפות עצם או מפחית שברים
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סידן

ריקי ברוך
    21/12/2020

גם אני בתחום האוסטופניה ולכן גם מקפידה ליטול את הסידן האמורפי של דנסיטי. חייבת לשמור על השלד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו