תקינות בדיקת TSH הריון שבוע 9

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תקינות בדיקת TSH הריון שבוע 9
    אנונימית
    11/01/2021

שלום רב, אני בשבוע 9 להריון. בדיקת ה-TSH שלי מלפני חודש יצאה 2.42, היום יצאה 3.42.
    זה עדיין בטווח התקין של הבדיקה אך אני חושבת שפעם קראתי שזה צריך להיות עד 2.5 בהריון- האם זה נכון? האם יש צורך לטפל? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאנונימית

ד''ר מאיה איש שלום
    11/01/2021

בהחלט כדאי לשקול טפול. אם הנוגדנים שלילים ANTI THYROID PEROXIDASE אפשר אולי לשקול מעקב, אך לאור העליה סביר שהTSH יחצה את ה4 וכן יחייב טפול בהריון
    בנוכחות נוגדנים שלילים וTSH מתחת ל4 לא מחייב טפול אך יש סבירות גבוהה שיחצה רמה של 4.
    מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני בהקדם
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה- המשך

אנונימית
    12/01/2021

באוקטובר בדיקת הנוגדנים שלי הייתה זו:

THYROGLOBULIN Ab <20.0
    ANTI THYROID PEROXID BELOW45

האם יש סיכון לעובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאנונימית

ד''ר מאיה איש שלום
    13/01/2021

הנוגדנים השלילים מפחיתים את הסכוי שמדובר בהשימוטו. אבל בגלל שהTSH קרוב ל4 היתי שוקלת כן להתחיל טפול מתוך חשש שיעלה מעל 4 ואז גם בנשים ללא נוגדנים כדאי לטפל
    כרגע לא נראה שיש חשש לעובר אך עדיף שהTSH לא יעלה מעל 4.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו