איחור במחזור 3 חודשים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• איחור במחזור 3 חודשים
    מיקה
    28/01/2021

שלום רב,
    אני חיילת בת 19וכבר כמעט 3 חודשים לא מקבלת מחזור.גם בהתחלה היה לי מחזור לא סדיר(היתה לי גם תקופה שירדתי במשקל-בעיות של גיל טיפשעשרה), אבל בזמן אחרון(שנתיים בערך)הוא הסתדר.
    נמצאת בלחץ כל הזמן עקב התפקיד בצבא ולפעמים בחוסר שינה. ביצעתי בדיקות דם פרופיל הורמונלי כולל תפקודי התריס -לדברי רופא נראה הכל תקין .ב US רואים הרבה זקיקים קטנים ב2 שחלות,ברחם רירית דקה.לדברי רופא בצבא בדיקות לא מראות PCO.
    נאמר לי שסיבה בגלל הלחץ וזה יחזור. הומלץ גם להתחיל גלולות כדי להסדיר את המחזור. אני כרגע לא רוצה להתחיל גלולות ,פוחדת מי ת. הלוואי.האם מומלץ להשלים עוד בדיקות או להמתין?ואם כדאי כבר להתחיל גלולות?
    ?לא הצלחתי לצרף את כל התוצאות ב דם, מי שום מה אפשר לצרף רק קובץ אחד.תיפקודי התריס כולל נוגדנים תקין, רמת אינסולין בדם פחות מי 2,סוכר תקין .
    תודה רבה על התשובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור במחזור 3 חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למיקה

ד''ר מאיה איש שלום
    31/01/2021

קשה לי ליעץ לך מבלי לראותך. יתכן שהכל קשור לסטרס וחוסר שינה. כדאי לשקול השלמת בדיקה של טסטוסטרון 17 OH פרוגסטרון אנדרוסטנדיון וDHEAS ביום 2-5 למחזור. שוב מבלי לראותך לקבל אנמנזה מקיפה ובדיקה גופנית קשה ליעץ
    גם אם הסיבה היא אחרת סביר להניח שהגלולות לא יגרמו לנזק אך כדאי להגיע לאבחון לסיבה.
    חשוב לדעת שלא היה מאורע של קרשתיות ורידית (קריש ברגל או תסחיף לריאה) אצלך או אצל אחד מקרובי משפחות או נטיה גנטית/אחרת לקרשתיות יתר אצל או בקרב בני משפחה מדרגה ראשונה
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו