כלומיד לטיפול בהיפוגונדיזם - בדיקות דם נוספות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• כלומיד לטיפול בהיפוגונדיזם - בדיקות דם נוספות
    נתנאל
    04/02/2021

שלום ד"ר,
    אשמח להתייחסות לתוצאות בדיקות המעבדה לאחר חודשיים של טיפול בכלומיד להעלאת טסטוסטרון:

חודש ראשון נטלתי כדור שלם שלוש פעמים (50 מ"ג) בשבוע (במשך 7 שבועות) וירדנו במינון עם הד"ר לחצי כדור (25 מ"ג) שלוש פעמים בשבוע (כבר בערך כ5 שבועות במינון הנוכחי).

אני שואל לחוות דעתך ד"ר, משום שהטסטוסטרון טוטאל, טסטוסטרון חופשי ואסטרדיול מעל הנורמה (הירידה במינון הייתה עקב ערכים גבוהים חריגים בבדיקה הקודמת) והlh והfsh נראים נמוכים (דבר שמפתיע אותי, היוות והlh מקדם יצירת טסטוסטרון)
    וגם אינני מבין מהי ההשלכה הרפואית של הערכים שמחוץ לנורמה והאם עליי להיות מודאג.

התור לאנדוקרינולוג המטפל שלי רחוק, אשמח להסתייע בחוות דעתך לגבי התוצאות.

הבדיקה LH
    תוצאה 3.8 mIU/mL (טווח הנורמה 1.5 -9.3)

שם הבדיקה FSH
    תוצאה 2.0 mIU/mL (טווח הנורמה 1.4- 18.0)

שם הבדיקה TESTOSTERONE- TOTAL
    תוצאה 11.64 ng/mL (טווח הנורמה 1.65 - 7.53)

שם הבדיקה TESTOSTERONE- FREE
    תוצאה 9.68 ng/mL (טווח הנורמה
    1.20 - 4.30)

שם הבדיקה (ESTRADIOL (E-2
    תוצאה 75.50 pg/mL (טווח הנורמה 2.50 - 50.00).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לנתנאל

ד''ר מאיה איש שלום
    06/02/2021

קשה לי להתיחס מבלי לדעת את הרקע בדיקות קודמות אנמנזה מלאה ובדיקה גופנית בכל מקרה נשמע שטוב שהורדתם את המנון האסטרדיול הגבוה כנראה קשור גם למנון יתר ורמות טסטוסטרון חופשי גבוהות מעידות כנראה גם שהמנון היה ביתר
    ממליצה להמשיך מעקב אנדוקריני
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו