הסכנות בטיפול ביוד רדיאקטיבי- בן 49

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• הסכנות בטיפול ביוד רדיאקטיבי- בן 49
    דן
    22/02/2021

שלום
    אני בן 49 ולפני כמה חודשים אובחני ביתר פעילות בבלוטת התריס. בוצע US ונמצא קשרית ענקית שתופסת את כל אונה שמאל (מעורבת קולאים ונוזל ציסטי). בוצע FNA ויצא תקין, ובוצע מיפוי שהראה קליטה מוגברת באונה שמאל לצד קליטה מדוכאת באונה ימין, מן הסתם כי ה TSH שלי על אפס.

רופא המטפל ממליץ בחום על טיפול חד פעמי ביוד. לאחר שחקרתי את הנושא, גיליתי שבשנת 2019 פורסם מחקר ענק בן 19 אלף משתתפים כולם עם ייתר פעילות שטופלו חד פעמית ביוד, ומתוכם 10% נפטרו מסרטני שונים בתוך 7 שנים מיום הטיפול, לא כולל נשים עם סרטן השד. הנה קישור למחקר:

https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2737319

הרופא המטפל שולל את המחקר כלא משמעותי. אני לא מוכן בשום אופן לטיפול ביוד. הוא אמר שהאופציה השניה היא קריטה של האונה, אך לשם כך הוא צריך לקבל את אישור הקופה, כי הליך כזה עולה עשרות אלפי שקלים והקופות לא ימהרו לאשר אם קיים טיפול חלופי יעיל בעלות של 200 שח.

אפשרות שלישית שהוא המליץ, זה טיפול פרטי ב RFA (אבלציה בגלי רדיו שעולה 35 אלף שח).

שאלותיי:

האם ארגון האנדרוקרינולוגים מודע לממצאי המחקר הנ"ל? אם כן, מדוע הוא ממשיך להמליץ על הטיפול הנ"ל?

שאלה שניה, האם אני כמטופל של קופ"ת כללית, ראשי לסרב לטיפול ולהתעקש על ניתוח במקום?

האנדוקרינולוג ניסה לשכנע אותי שניתוח כולל סכנות יותר גבוהות לסיבוכים מאשר טיפול ביוד.

אשמח לשמוע את דעתך

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת אופציית טיפול המתאימה

אני
    23/02/2021

שלום

סליחה שאני מתערבת - פשוט לא מזמן בעצמי לא ידעתי מה לעשות.
    אין בכוונתי להתימר ואני גם לא נוהגת להגיב לשאלות של אנשים. (אני אחת מהרבה העוקבים והלומדים מהרופאה המדהימה והסבלנית שמנהלת את הפורום ועוזרת לכולנו להבין את מצבנו, כל אחד לפי שאלתו... .....)

בנוסף לבירורים שאתה עושה לפני החלטתך באיזו אופציה לבחור , אני מציעה לך להתייעץ ו/או לחקור גם איזו אופציה תתן לך סיכויים יותר טובים לתפקוד תקין של האונה הנותרת של הבלוטה לאחר הטיפול (כריתת אונה מול טיפול ביוד). כמובן אם זה חשוב לך.
    אגב, אולי קיימת בשבילך אופציה לניתוח דרך ביטוח משלים או ביטוח פרטי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדן

ד''ר מאיה איש שלום
    25/02/2021

לא הצלחתי להכנס למאמר ששלחת כי הוא הגיע חתוך
    בעקרון יש חשש ממאירויות במנונים גבוהים של יוד
    וכאן המנון שינתן הוא 10-15 מיליקירי כנראה שזה מנון נמוך ושלא אמור להעלות סכון לממאירות
    נתוח הוא בהחלט אופציה רק שתמיד יש סכון לסבוכים מקומיים כמו פגיעה במיתר קול. אפשר בהחלט לבצע את הנתוח במסגרת הבטוח המושלם של הקופה.
    לגבי אבלצית הRF זו גם אופציה אם יש לך בטוח פרטי אולי יממן זאת.
    כל האופציות טובות.
    היוד הוא הכי פחות פולשני. ובגלל שמניחה שמתכננים לתת מנון נמוך לא צפוי סכון מוגבר לממאירות
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו