מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון פייזר נגד קורונה לבעלי סוכר גבוליאלמה03/03/2021
שלום, רציתי לדעת האם לחיסון "פייזר" נגד קורונה (שני חיסונים) יש השפעה שלילית על כאלה שיש להם רמת סוכר גבולית , למשל בגבול 120, אבל לא לוקחים כדורים, אלא רק לא אוכלים מוצרים עם סוכר.
בתודה,
אלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
אודי04/03/2021כל טראומה חבלה ואפילו רגש עז כגון לחץ כעס פניקה וכדו מעלה מדדים דופק לחץ דם וגם סוכר
זוהי תגובה נורמלית אצל כל אדם אין מה להתרגש או לחשוש מזה יתר על המידה
הסיכוי של החיסון להזיק לך הוא כמו הסיכון שיצמחו לך שערות בכף היד...
החיסון בטוח
החיסון יעיל
החיסון בעז'ה יגן עלייך
כי אם חלילה תדבקי בקורונה או אז רמת הסוכר שלך תשתולל ומסוכרת גבולית תדרדרי לסוכרת מלאה עקב הלחץ החמצוני עומס דלקתי וסערת הציטוקינים שזורעת בשוגג המון הרס בהרבה מערכות לרבות האנדוקריניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאודי - מסתבר שלא הבנת את השאלה שלי
אלמה04/03/2021שלום אודי, השאלה שלי לא היתה אם להתחסן או לא, להיפך- כבר התחסנתי בשני החיסונים ולא היה לי ספק לגבי הצורך בחיסון !
השאלה שלי היתה האם יש השפעה שלילית כל שהיא בגלל החיסונים, לגבי מי שהוא גבולי בסוכר. הבנת ? השפעת החומר שבחיסון על ערכי סוכר שהם גבוליים. זאת השאלה. לא שאלתי אם צריך להתחסן או לא, כי ברור לי שצריך ואכן התחסנתי בשני החיסונים . תודה שהגבת, אבל לא ממש לענין. אני מחכה לתגובה של מנהלת הפורום. חן חן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
אודי04/03/2021הפוסל במומו פוסל..
לא הבנת את תשובתי ולכן גם ענית לא עייני
הבנתי בדיוק את מה ששאלת והתשובה אם כן היא דו-צדדית נכונה בין אם התחסנת ובין אם לאו
לא מצאתי בספרות המחקרית אפילו רמז בודד אחד להתפתחות סוכרת בשל נטילת החיסון
מה שכן(ואת זאת תמצאי בתשובתי הראשונה) שהואיל והחיסון כרוך בטראומה מסוימת על ייתכנו ואף סביר שתהיה הפרעה זמנית במשק הסוכר
אני לא מחליף את ד'ר איש שלום ברם אנחנו ב"פורום" ועל כן הפורמט מציע גם למבקרים בו אפשרות להשתתף
עכ'פ קחי עצה ממני תרכיבי שכל זה יעזור לא רק לסוכר כי אם בחיים באופן כללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודי, התגובה החצופה שלך לא ראויה למענה מצידי.
אלמה04/03/2021אודי,
אל תיעץ לי מה להרכיב, כדי שאני לא אאלץ ליעץ ל ך מה להרכיב.
אין לי שום ענין לקרוא המשך ל"תגובה" שלך. סע לשלום !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
אודי04/03/2021הביטי מחוסרת שכל
את כותבת בכותרת שאיני ראוי לתגובה ברם מיד למטה את כותבת תגובה
הוא שהמלצתי תרכיבי שכל יעזור לך אפילו בדברים פשוטים כמעין אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאלמה
ד''ר מאיה איש שלום05/03/2021בהחלט כל סטרס יכול להביא לעליה זמנית ברמות הסוכר. טוב שהתחסנת כי וירוס הקורנה עלול לפגוע ישירות בתאי הבטא בלבלב ויש אפילו דיונים האם הוא יכול לגרום לסוכרת דמוית סוכרת מסוג 1. היו חולי סוכרת מסוג 2 שפתחו חמצת קטוטית (מאפיין חולי סוכרת מסוג 1 וחסר "מוחלט" באינסולין").
אין מספיק נתונים אם החיסון גורם לעליה זמנית ברמות הסוכר. ואני מקוה שיהיו לנו בעתיד הלא רחוק מידע בנושא.
ממה שראיתי אצל מטופלי היו תגובות משתנות בכל מקרה גם אם היתה עליה ברמת הסוכר היא נמשכה מספר ימים
והדרך הטובה ביותר למנוע התקדמות של טרום סוכרת לסוכרת היא הקפדה על פעילות גופנית סדירה ארובית (כגון הליכה 150 דקות בשבוע) ושעה בשבוע פעילות של תנגודת. וכן להפחית צריכה של פחמימות בפרט פשוטות כגון קמח לבן מתיקה מיצים
יש היום תרופות שמסייעות גם בהורדה במשקל (אם את סובלת מעודף משקל) וגם מנרמלות את ערכי הסוכר
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)