קלומיד לטיפול בהיפוגונדיזם שניוני - מינון ותוצאות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קלומיד לטיפול בהיפוגונדיזם שניוני - מינון ותוצאות
    יון
    17/03/2021

שלום דוקטור,

אני נוטל מאז חודש נובמבר השנה קלומיד, מתחילת חודש 11 עד לאמצע חודש 12 נטלתי חצי כדור (25 מ"ג) כל יום למשך כ40 ימים ולאחר מכן הורדתי את המינון לחצי כדור 3 פעמים בשבוע.

בחודש 1/2021 עשיתי בדיקת דם והטסטוסטרון שלי היה מעל הנורמה 9 ng/ml (הנורמה נעה בין בערך 2 - 7.5 ng/ml).

חזרתי על הבדיקה שוב באותו החודש והתוצאה הייתה 12 ng/ml - התוצאות האלו התקבלו לאחר שכחודש כבר עד הבדיקות הייתי במינון הנמוך של חצי כדור 3 פעמים בשבוע.

בחודש 2/2021 חזרתי על בדיקת הטסטסוסטרון ושוב התקבלו תוצאות מעל הנורמה סביב ה12 ng/ml.

1. היתכן שהתוצאות הגבוהות האלה הן תולדה של המינון הגבוה שנטלתי בתחילת הטיפול?

2. מתי כדאי לי לחזור שוב על בדיקת הדם כדי לראות שהטסטוסטרון חוזר לנורמה/ מתי הוא הוא אמור לחזור לנורמה במינון המינימלי שאני נוטל כעת? בערך.

*אני נמצא במעקב אנדוקריני אך התור שלי בקופה הוא רק לקראת הקיץ*

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות נוספות:

יון
    17/03/2021

3. האם כדאי לעשות את בדיקות הדם שלא ביום נטילת הכדור/ לפני נטילת הכדור? או שאין לכך השפעה? כדי שיהיה דיוק ברמות ההורמון במעבדה.

4.האם ישנה עדיפות למועד נטילת הכדור - בבוקר/ בערב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליון

ד''ר מאיה איש שלום
    18/03/2021

במידה ורמת SHBG שלך תקינה ולא גבוהה ואז רמות הטסטוסטרון החופשי סביר שתקינות (ניתן גם לבדוק באופן ישיר bioavailable testosterone) במכון האנדוקריני בבית חולים איכילוב אז אולי אפשר להפסיק את הקלומיפן
    בעקרון לתרופה יש זמן מחצית חיים ארוך של 5 ימים כך שלא אמורה לשנות שעת הנטילה וגם לא נטילה לפני/אחרי בדיקה
    בברכת בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם ה Free Testosterone שלי היה גבוה מחוץ לנורמה בבדיקות

יון
    19/03/2021

מה הכוונה דוקטור שאני יכול להפסיק עם הקלומיפן? ז"א שיתכן ונרפאתי מההיפוגונדיזם השניוני וזה היה אירוע זמני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליון

ד''ר מאיה איש שלום
    21/03/2021

קשה לי לענות מבלי לדעת לעומק את הרקע שלך
    אפשר לנסות לראות מה קורה או להפחית מנון מציעה להתיעץ עם הרופא שנתן לך את התרופה.
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו