פינסטריד + טסטוסטרון / קלומיפן ציטראט

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום
 
  • פינסטריד + טסטוסטרון / קלומיפן ציטראט
    נדב
    07/04/2021

    שלום רב דר' מאיה,

    אני בן 33, סובל מאובדן כמעט מוחלט של ליבידו, זקפות וכולי ומאובחן מזה כשנתיים עם אוסטיאופורוזיס. בנוסף קשיים במתן שתן, בייחוד לאחר גמירה (פרוסטטה בגודל תקין ללא ממצא חריג בציסטוסקופיה).
    כל זה קורה בשל תסמונת דום נשימה חריפה שאני סובל ממנה מזה כ-12 שנה (רזה. לא מסתגל לסיפאפ, בקרוב אמור להתחיל להתנסות עם סד לילה).

    אני שוקל להתחיל טיפול בטסטוסטרון/קלומיפן ואני חושש מאוד שהדבר יוביל להתקרחות מואצת (מעבר לפגיעה בפוריות, שהיא חשש גדול אף יותר) וגם חושש שהדבר יביא להגדלה של הערמונית אצלי ולהחרפת הבעיות במתן השתן.

    האם יש הגיון בנטילה משולבת של קלומיפן לצד פינסטריד כדי ליהנות מחד מיתרונות הקלומיפן ומאידך לחסוך את תופעות הלוואי שלו על השיער והערמונית ע"י שימוש מושכל בפינסטריד?

    לפי במחקר הזה שפורסם בפאבמד התשובה חיובית. אשמח לדעתך

    תודה רבה
    נדב


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    פינסטריד + טסטוסטרון / קלומיפן ציטראט

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לנדב

    ד''ר מאיה איש שלום
    12/04/2021

    הפנסטרייד בהחלט יכול למנוע את השפעת הטסטוסטרון על השעור מצד שני עלול לפגוע בתגובה לטסטוסטרון מבחינת תפקוד מיני.
    הפנסטרייד גם יכול לפגוע באכות הזרע
    קלומיפן מאידך לא אמור לפגוע באכות הזרע, ההפך אף יכול לשפר מעלה רמה טסטוסטרון אם הבעיה היפופזרית/היפותלמית אך בהחלט העליה בטסטוסטרון יכולה להחמיר הקרחה.
    לגבי הגדלת פרוסטטה אני חושבת שזה פחות רלונטי בגילך ונשמע פחות סביר כקשור להפרעות במתן שתן. מציעה להתיעץ עם אורולוג בנושא.
    בברכה,

    בברכה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    נדב
    22/04/2021

    שלום דר' מאיה ותודה על תשובתך,

    לצערי תגובתי לך לא פורסמה משום מה. מזמין אותך לגגל אודות המחקר באתר פאבמד (שימוש משולב בפינסטריד וטסטוסטרון בגברים והשפעה של זה על מדד דחיסות העצם).

    אצלי הדבר אכן ככל הנראה נובע מתת פעילות היפופזרית/היפותלמית (רמות ה-LH אגב נמוכות מהמינימום) שקשורה בחסך שינה כרוני חריף מאוד.

    ולשאלתי -
    אם בעיית השינה שלי באה על פתרונה במפתיע לאחר 3 שנות טיפול רצופות בקלומיפן (ללא קשר סיבתי בין השניים) ואני חפץ להפסיק את נטילת הקלומיפן (בהנחה שהפעילות ההיפותלמית/היפופיזרית תחזור בהדרגה לסדרה מרגע ששנתי תהא תקינה) - האם הדבר אפשרי? או שמא יש בנטילת קלומיפן למשך כ"כ הרבה זמן כדי לנוון את היכולת העצמונית של גופי להפריש GNRH לבדו?

    תודה רבה
    נדב

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לנדב

    ד''ר מאיה איש שלום
    22/04/2021

    אין לי תשובה לכך. מניחה שזה אינדודואלי, ואם הסיבה הפיכה יכולה אולי להיות התאוששות לאחר מספר חודשים

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אשאל את זה אחרת

    נדב
    23/04/2021

    (שוב תודה על תשובתך)

    האם צפוי ניוון של כושר הפעילות היפותלמית/היפופיזרית העצמונית באדם בעל פעילות תקינה של ההיפופוזיה וההיפותלמוס שינטול קלומיפן לאורך זמן (בדומה למה שקורה לאשכים אצל גברים שנוטלים טסטוסטרון לאורך זמן)?

    או שמא גם לאחר נטילה ארוכת טווח (כאמור, באדם בריא לגמרי) - ניתן להגמל בהדרגה מבלי לייצר בגוף פגיעה בלתי הפיכה?

    אגב, יש מקרים שבהם גברים נוטלים קלומיפן לאורך שנים או שזו פרקטיקה לא מקובלת ונדירה?

    תודה רבה!
    נדב

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לנדב

    ד''ר מאיה איש שלום
    23/04/2021

    נטילה של קלומיפן במשך שנים פחות שכיחה מנטילה של טסטוסטרון
    בהחלט יכולה להיות התאוששות של היפותלמוס/היפופיזה בהפסקת קלומיפן אך קשה לדעת כמה זמן זה יקח ואם בטוח תהיה.
    ברפואה הרבה פעמים יש להתנסות והזמן עושה את שלו
    אפשר גם לעשות את ההפסקה בהדרגה למשל לתת מנון נמוך לסרוגין וכך להפסיק בהדרגה
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לדר' מאיה

    נדב
    24/04/2021

    היי,

    א. האם את/רופא בישראל באופן כללי יהיה נכון לרשום לי קלומיפן למרות שלכאורה רמות הטסטוסטרון שלי תקינות?
    (הן לא תקינות, הן על הצד הנמוך של הסקאלה, אבל הגבול התחתון של הסקאלה בישראל ירד עוד ועוד בשנים האחרונות שתוצאה של 10.02 nmol/L לצד תלונות על אימפוטנציה והעדר ליבידו לא מצדיקות טיפול לדעת האורולוג שלי).

    ב. איך ניתן לפגוש בך לייעוץ?

    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לנדב

    ד''ר מאיה איש שלום
    25/04/2021

    אני נעזרת הרבה פעמים בטסטוסטרון החופשי או המחושב בקופה אך מעדיפה את זה שמבוצע במעבדה האנדוקרינית באיכילוב bioavailable testosterone. מקבלת החלטה בהתאם.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • איך אפשר לקבוע אלייך תור לייעוץ?

    נדב
    26/04/2021

    ותודה רבה על כל תשובותייך עד כה כמובן🙂

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


