פרוגסטרון והידרוקסי פרוגסטרון בת 2

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום
 
  • פרוגסטרון והידרוקסי פרוגסטרון בת 2
    מור
    23/04/2021

    שלום
    אני בת 23, מחזורים סדירים. משקל תקין ובריאה בדכ. ברקע שחלות פוליצסטיות במראה אולטרסאונד+מעט שיעור יתר.(במקומות הורמונליים כמו סנטר).
    ביצעתי בדיקות פרופיל הורמונלי ביום ה5 למחזור, כל הערכים תקינים ולא ממש מעידים על התסמונת עצמה.
    אבל יצאו לי 2 ערכים מעט חריגים (או שלא)- הפרוגסטרון יצא 3.6 שלפי הבנתי אמור להיות קטן מ2 בזמן מחזור
    והידרוקסי פרוגסטרון יצא 3.2 שראיתי שזה טיפה גבוה גם.
    השאלה שלי היא האם החריגות מעידות על משהו? ואם כן, האם זה חריגות שנובעות מהשחלות הפוליצסטיות או שיש מקום לברר על הפרעה אחרת בבלוטת יותרת הכליה שבגללה אולי גם יש את השיעור ? אציין שגם סובלת מאקנה ומטופלת כעת ברואקוטן.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה למור

    ד''ר מאיה איש שלום
    24/04/2021

    את צודקת כדאי לשקול מבחן סנקטן 250 קג' טסט דינמי של שעה שמטרתו לשלול הפרעה ביותרת הכליה שמביאה להפרעות ההורמונליות שציינת וגם ההתסמנות הקלינית
    יש לבצע את הטסט ביום 2-5 למחזור והוא מבוצע באשפוז יום אנדוקריני או מרפאות יעודיות בקופה
    האם בדקו גם רמת טסטוסטרון אדרוסטנדיון וDHEAS?
    בברכה,

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    מור
    24/04/2021

    תודה רבה ד״ר מאיה!
    כן, כל מה שציינת נבדק ויצא תקין. אקבע תור ואבדוק 🤗
    האם ניתן לבצע את הבדיקה תוך כדי נטילת גלולות או עדיף שלא?(כרגע לא על גלולות ואמורה להתחיל לפ יהמלצת רופאת נשים)
    והאם המראה של השחלות הפוליצסטיות יכול לנבוע גם הוא מהבעיה בבלוטת האדרנל? ואז כביכול אין בכלל תסמונת שחלות פוליצסטיות אלא אבחנה אחרת שמביאה בנוסף גם למראה האולטרסאונד?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה למור

    ד''ר מאיה איש שלום
    27/04/2021

    בעיתי לבצע על גלולות עדיף ללא..
    יש לבצע ביום 2-5 למחזור
    וכן ההפרעה הזאת בבלוטת האדרנל יכולה להביא באופן משני לשחלות פולצסטיות
    בברכה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


