מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רעב תמידי לאחר הוספת אינסוליןבת727/04/2021
מה שלומכם?
עד לפני חודשיים השתמשתי רק באקטרפיד. הHA1C שלי היה 5.8 - שזה קצת גבוה אבל סביר. מידי פעם אחרי ארוחות גדולות היו לי עליות ולאקטרפיד לקח זמן להשפיע ולכן לפני כחודשיים הרופאה רשמה לי נובורפיד. מאז שהתחלתי את השימוש בנובורפיד אני לא מפסיקה לאכול. כל הזמן רעבה. בחודשיים האלו כבר עליתי 3 קילו - אני מודעת לזה שאני אוכלת יותר ממה שאני צריכה. אבל פשוט לא מצליחה להפסיק. זה כאילו אין לי שליטה בעצמי מאז שהתחלתי על האינסולין החדש. האם זו בעיה מוכרת? האם יש לזה פתרון?
אני מעדיפה לחזור לאינסולין הישן ולהקפיד יותר על הארוחות מאשר להשתמש באינסולין שאמנם משפיע מהר - אבל לתחושתי גורם לי לאכול יותר ולהזדקק אליו יותר.
אם קודם הייתי יחסית מקפידה על כמות הפחמימות (גם לארוחה וגם באופן יומיומי) - עכשיו אני כל היום מחפשת מתוקים ולא מצליחה לעצור את עצמי 😶 מה שגורם לי להזריק אפילו יותר ולהיות רעבה יותר וכו'.
אני יודעת שזה נשמע כאילו אני מאשימה את האינסולין באכילת יתר. אבל מעולם לא הייתה לי בעיה כזו לפני. אני אוהבת לאכול - אבל לא בצורה שכל היום אני מחפשת מתוקים ונשנושים.
כל עצה ועזרה תתקבל בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהלן בת7
אודי27/04/2021כל הכבוד על הכנות!
עד לתשובת ד'ר איש שלום אכתוב משהו ברשותך
כל אדם שמזריק אינסולין (כולל מפתחי גוף שהרי אינסולין הינו הורמון אנבולי) מדווח על תשוקה חסרת מעצורים לפחמימות זמינות ומתוקים
כמו כן עלייה משמעותית במשקל וקושי ניכר להפחיתו הואיל ואינסולין הינו הורמון איחסון ולכן בולם את שריפת השומן
חלילה לי מלהעיז על המלצה פרמקולוגית שכן איני מוסמך לכך ברם אתן לך טיפים מועילים ממש
(מבטיח!)
לפני כל ארוחה תאכלי סלט גדול שייתפוס נפח גדול בבטנך וייתן תחושת מלאות לפני המנה העיקרית
תשתדלי להיות עסוקה...
שכן ראש עמוס פחות נוטה להרהר באוכל...
פעילות גופנית תכניס אותך ל"לקטע" רציני של אחריות וממילא תקפידי יותר על צורת הצריכה שלך
אל תגניסי אויבים הביתה שכן אם הם בהישג יד בסוף מישהו יזלול אותם...
יש טיפולים תרופתיים מדכאי תיאבון ואפילו מעוררי בחילה... כלומר סלידה מסוימת מן האוכל
ד'ר איש שלום ודאי תציע
(כדאי לעשות הערכה תרופות מחודשת שכן אינסולין יכול במינונים גבוהים משמין והשמנה בעצמה היא גורם סיכון משמעותי ביותר למחלות קרדיווסקולריות)
נ.ב
לא ציינת בת כמה את
והאם סוכרת טייפ 1 או טייפ 2
חיוני להשלים את הפרטים הללו להשלמת התמונה לפני מענה מקצועי של ד'ר מאיה)
בריאות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאודי
בת727/04/2021תודה רבה על המענה! אני אשתדל ליישם את העצות שלך. חלק מהם אני מנסה כבר עכשיו. לגמרי צודק לגבי האויבים בבית. אני סוכרתית מטופלת באינסולין לאחר כריתת לבלב חלקית עקב היפראינסולימניה, ככה שזה לא ממש טייפ 1 אבל דומה. אני כבר יותר מעשור עם אינסולין וזו הפעם הראשונה שיש לי כזו תגובה.
נמתין גם לתגובה של הדוקטור 🙂 אולי באמת הפתרון יהיה לחזור לייעוץ במרפאות סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לבת7
ד''ר מאיה איש שלום27/04/2021ערב טוב
אם לא היה גידול ברקע (היפאינסולנמיה) אלא היפרפלסיה אפשר באמת לשקול אנאלוג לGLP1 שבמנון נמוך ובמתן הדרגתי לא גורם לבחילה אלא מדכא תאבון. אם את בתת משקל זה לא רלונטי. אם יש עדין תפקוד לבלבי אפשר לחשוב על מעכבי DPP4. כתרופה שמפחיתה את הצורך באנסולין.
בדומה להמלצתו של אודי, אני ממליצה להפחית צריכה של פחמימות ולחזור לתזונה הקודמת חלבונים ושומן מסייעים בתחושת שובע בנגוד לפחמימות שמביאות לתחושת רעב. הנובורפיד דווקא אמור לשפר את האזון כי עובד יותר מהר ומשפיע לזמן קצת יותר וכך מפחית את הסכון לעליות סוכר ולהיפוגקלמיות בעקבות השפעה ממושכת של האינסולין (בהשואה לאקטרפיד).
כמובן שאם מזריקים יותר מעלים את הסיכון להפוגלקמיות ולעליה במשקל.
האם את מקבלת אינסולין בזלי (ארוך טווח) גם שם אולי אפשר לשפר את האנסולין שאת מקבלת להביא לתגובה ממושכת ואחידה יותר במהלך היממה
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)