מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרשת הורמונים נמוכה מיותרת המוחשי01/05/2021
היי, אני בן 40
סובל שנים רבות מאוד ממחסור בטסטוסטרון, שזה כתוצאה מהפרשה נמוכה של lh וfsh
מיותרת המוח(לא בדקתי לגבי הפרדת הורמון גדילה, אבל יתכן וגם ממנו חסר)
כמו כן, סובל שנים רבות מתת פעילות בלוטת התריס(שגם לגבי זה, אני יכול להבין שמשהו שם יכול להיות קשור לתת פעילות של יותרת המוח)
המליצו לי לעשות MRI
בנתיים לא עשיתי
רוצה לשאול כמה דברים ברשותך
1. רמות הטסטוסטרון שלי כיום הן סביב ה3.85 ng/ml
זה נמצא טיפה מתחת לאמצע הסקאלה, כך שרוצה להבין בערך לאיזה גיל הרמות האלו יותר תואמות ומתאימות?
2. האם ברמות כאלו של טסטוסטרון, אני אמור לחוות הזדקנות מהירה יותר?
3. קראתי קצת בפורום, היה כאן אחד שכתב לפני שבוע(נדב), על כך שההפרשת הורמונים הלא תקינה שלו, שגורמת לטסטוסטרון נמוך, היא כתוצאה מחוסר שינה כרוני
האם זאת סיבה אפשרית והגיונית גם בשבילי?(אני גם נמצא בחוסר שינה כרוני שנים)
4. הרופאת משפחה הציעה לי לקחת טסטוסטרון ואני מתלבט, מצד אחד סובל מסימפטומים של חסך, מצד שני אני מתכנן שיהיה לי עוד ילד בשנה שנתיים הקרובות וגם מפחד מהתופעות לוואי שקשורות לביות לבביות
האם התרופה שמעודדת יצור של הורמוני lh וfsh היא הפתרון בשבילי?
תודה רבה וסליחה אם ארוך מידי:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשי
ד''ר מאיה איש שלום02/05/2021האם נבדקה גם רמת הטסטוסטרון החופשי או BIOAVAILABLE טסטוסטרון שנותנת אומדן טוב יותר לרמת הטסטוסטרון הזמין ביולוגית?
אם ילודה בתוכנית עדיף שלא לטול טפול בטסטוסטרון שיכול להביא לאטרופיה של האשך ולדכא יצור זרע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמדד לפני שנתיים
שי03/05/2021מדובר בבדיקת טסטוסטרון חופשי, יצא לי - 1.72 ng/ml
על סקאלה של 1.20 מינימום עד 4.30 מקסימום
עד כמה זה מצב של חוסר?(לאיזה גיל זה מתאים יותר?)
מה האלטרנטיבה שלי לטיפול, אם את אומרת שלא כדאי לטפל בתוסף בטסטוסטרון, אם אני מתכנן עוד ילודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשי
ד``ר מאיה איש שלום04/05/2021הרמה בנורמה. צריך לראות גם רמות טסטוסטרון חוזרות
בעקרון ברמות שכאלו אין הכרח לטפל אך צריך לראות את התמונה המלאה קלינית ומעבדתית (יש צורך בלפחות 2 בדיקות טסטוסטרון אדאלית 3). האם רמות פרולקטין תקינות?
לא כדי לתת טסטוסטרון אם ילודה בתוכנית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולקטין
שי05/05/2021לגבי הפרולקטין, הוא נמדד על 3 ng/ml בסקאלה של 1-18 ng/ml
זה בסדר?
fsh 4 mIU/mL
LH 2.9 mIU/mL
לגבי הטסטוסטרון החופשי, רק שיהיה ברור שמדובר על בדיקת free testosterone ולא על הבדיקה המיוחדת שעושים באיכילוב
זה אומנם נמצא בתוך הסקאלה, השאלה אם זה לא נמוך מידי לגילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשי
ד''ר מאיה איש שלום05/05/2021מציעה לא להסתמך על בדיקה אחת
ולחזור על הבדיקה
חשוב ההקשר הקליני אבל התוצאה בהחלט בנורמה
הפרולקטין שציינת תקין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)