מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשמח לדעת מנסיונך עם אביניטי?יונה02/05/2021
שלום רב,
יש לי אוסטיאופורוזיס.
שאלה ראשונה: האם לאביניטי פרופיל תופעות לוואי נסבל יחסית בהשוואה לפורטאו, פרוליה וביספוספונטים?
שאלה שנייה: האם במידה שאני נכונה לממן את הטיפול מכספי, על אף שאיני עומדת בתנאים לזכאות מימון הקופה, רופא אנדוקרינולוג יאות לרשום לי את התרופה?
תודה רבה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליונה
ד''ר מאיה איש שלום02/05/2021בעקרון לבספופסונטים דרך הפה יש תופעות לואי של צרבות לא שכיח, באופן נדיר חום וכאבי פרקים שרירים
בספוספונטים דרך הוריד (אקלסטה) ב30% מהאנשים חום ותסמונת דמוית שפעת שחולפת כעבור מספר ימים באופן נדיר דלקת בעין.
פרוליה די נטולת תופעות לואי מעלה קצת את הסיכון לזהומים עוריים שמצריכים טפול אנטיביוטי תוך ורידי
כל התרופות הללו יכולות באופן נדיר 1/10000 להעלות את הסכון לנמק של הלסת בטפולי שינים פולשניים כאמור נדיר
פורטאו די נטולת תופעות לואי באופן נדיר כאבי שרירים ויכולה להחמיר מחלת אבנים בדרכי השתן באם קיימת שוב לא שכיח
אבניטי באופן נדיר תגובות באזור הזרקה
אחרי אבינטי חייבים להמשיך בטיפול אחר אחרת יש חשש מREBOUND הגברת פרוק עצם ולכן אם אין סבילות לשום טפול אחר היתי שוקלת פעמיים אם זו התרופה המתאימה
אחרי פורטאו למשל אין REBOUND בהגברת פירוק עצם פשוט מאבדים מהיעילות עם הזמן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בתוסף סידן - בתגובה לשאלה שנשאלה כאן
אורית14/05/2021אני ממליצה להשתמש גם בתוסף סידן דנסיטי של אמורפיקל. לדעתי יכול מאוד לעזור לאוסטיאופורוזיס ואני מכירה רבים שלוקחים אותו במצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאורית
ד''ר מאיה איש שלום14/05/2021אין הוכחות שתוסף דנסיטי מפחית שברים. יש רק הוכחות שהוא נספג טוב יותר לעומת תוספים אחרים אך אין שום הוכחה לגבי הפחתת שברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)