רמת גלוקוז חריגה והמוגלובין מסוכרר תקין

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• רמת גלוקוז חריגה והמוגלובין מסוכרר תקין
    יגאל פינקלשטיין
    31/05/2021

אני בן 75, במשך יותר מ 10 שנים אחרונות רמת הסוכר שלי בצום בתחום של 120-130 וההמוגלובין המסוכרר בין 5.5 ל 5.9. לרופא המשפחה אין הסבר לקיום שתי תוצאות הבדיקות יחד, נתן לי לקחת גלוקומין ואין השפעה רבה, בבדיקות ביתיות רמת הסוכר מעל 110.
    אשמח לקבל את חוות דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליגאל

ד''ר מאיה איש שלום
    31/05/2021

במידה וערכי סוכר מאז ומעולם מוגברים (גם לפני 10 שנים) ואינך סובל מעודף משקל אולי מדובר בסוכרת מונוגנטית בשם MODY 2 שלא מעלה סכון לסבוכי סוכרת, ולא מחייבת טפול פרט לפעילות גופנית סדירה וצריכה לא מופרזת של פחמימות.
    אם מדובר בערכים שהם מוגברים ב10 שנים האחרונות היתי שוקלת חבור למד סוכר רציף חד פעמית בכדי לראות את ערכי הסוכר באופן רציף לעיתים המוגלובין מסוכרר לא מיצג בעיקר במצבים של אנמיה ואי ספיקה כליתית אך לא רק
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יגאל פינקלשטיין
    01/06/2021

תודה על תשובתך, ד"ר איש שלום, אדבר עם רופא המשפחה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו