סוכר לחץ דם ממאמץ גופני ועוד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סוכר לחץ דם ממאמץ גופני ועוד
    רינת
    16/06/2021

שלום דוקטור!
    כתבתי לך לפני כמה שבועות לגבי הרגשת חולי קיצונית כתוצאה ממאמץ גופני. קיבלתי הפנייה לבדיקות דם חלקיות,עדיין בלי תשובות.
    במשך הזמן הזה בדקתי סוכר,לחץ דם ודופק בבית ואלה התוצאות:
    סוכר בצום בבוקר בין 100-125 בדרך כלל כ105.אבל רוב הימים אחרי כשעתיים שלוש הסוכר יורד לכ80-90 גם אם אכלתי וגם אם עדיין בצום (רק קפה).
    "בצום" במהלך היום,שעתיים+ אחרי ארוחה הסוכר לפעמים 80-90 ולפעמים 100-110. תלוי במאמץ פיזי וכ"ו.
    סוכר גבוה כמה פעמים אחרי ארוחת בוקר (170-220) אבל אחרי ארוחות מאוחרות יותר זה בדרך כלל לא עולה כלכך.
    יש לציין שבדקו לי הומוגלובין מסוכרר כמה פעמים ויצא 5,5 ו5.1

לחץ דם בבוקר בין 125/70 ל115/60 אבל מאוחר יותר יורד הרבה ואחרי ישיבה או שכיבה לכ10 דקות יכול להגיע ל 100/50 ל90/40 או אפילו /30. (בעמידה לא יורד כלכך) דופק בין 100-125 בבוקר ומאוחר יותר בין 70-90,כמה פעמים 60.

האם כדאי לבדוק עוד משהו?
    האם כדאי להתעקש על בדיקת סוכר רציף (שלא מאשרים לי בגלל ההומוגלובין המסוכרר שבסדר גמור למרות שלא כלכך הגיוני) או שכנראה אין בעיה עם הסוכר?
    לציין שבעבר שמתי לב שהסוכר וגם הלחץ דם ודופק משתנים בימים שונים במהלך החודש (סוכר של כ70- במהלך הווסת וכ"ו)
    וגם קצת לפי השינה,אבל דווקא עם פחות שינה אני מרגישה הרבה יותר טוב בדרך כלל.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרינת

ד''ר מאיה איש שלום
    17/06/2021

פחות סביר שסוכר נמוך הוא הגורם לתסמינים שאת מתארת אבל השנויים בלחץ דם ודופק אולי מרמזים שהם הסיבה לתסמינים. היתי שוקלת לבצע הולטר לחץ דם והולטר אקג.
    ושוקלת בצוע המשך ברור
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו