נישואין בין שני חולי סוכרת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• נישואין בין שני חולי סוכרת
    יעל
    22/06/2021

שלום ד"ר
    אני מבררת בשביל מישהי שיש לה סכרת נעורים מגיל 18 והיא רוצה להינשא לבחור עם סכרת. האם יש בזה סכנה לילדים? וכדומה...
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליעל

ד''ר מאיה איש שלום
    22/06/2021

סוכרת מסוג 1 (נעורים) פחות תורשתית מסוכרת מסוג 2. הסכוי לילד לאם חולה בסוכרת ללקות בסוכרת הוא רק 4% אם אב לוקה בסוכרת הסכון כ7%.
    סוכרת מסוג 2 יותר תורשתית הסכוי לפתח סוכרת הוא 30-50% אם אחד ההורים לוקה במחלה, 50-70% אם שניהם לוקים בה
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישואין סוכרת1 עם סוכרת1

אברהם
    23/06/2021

לא מומלצים בעליל!
    אחוזי ההסתברות לילדים סוכרתיים עולים בצורה דרסטית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאברהם

ד''ר מאיה איש שלום
    25/06/2021

עדין הסכונים נמוכים יחסים כשלשני ההורים סוכרת מסוג 1, בממוצע סביב 10% ולכל היותר 25% (אלא אם יש תסמונת אוטואמונית פולגנדולרית ואז הסכון מגיע ל50% אך היא לא שכיחה).
    לעומת זאת בסוכרת מסוג 2, מגיעים ל50-70% סכון אם ל-2 ההורים יש סוכרת מסוג 2.
    היום הטכנולוגיה מאוד מתקדמת בטפול בסוכרת מסוג 1 ויש מערכות של מעגל סגור מעין לבלב מלאכותי (מד סוכר רציף שמתקשר עם משאבה) ובעתיד הלא רחוק אני מקוה שתהיה השתלה של תאי בטא כך שהיום הנהול של סוכרת מסוג 1 שונה מאוד מבעבר והמחלה פחות פוגעת באכות החיים ויותר קל לאזנה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניתי על השאלה שהיתה לגבי סוכרת סוג 1..

אברהם
    25/06/2021

ברור שהתיחסות הציבור לתורשה בסוכרת 2 היא בעייתית ומדחיקה, כנראה גם מתוך הנחה שהיא ניתנת למניעה / טיפול באימוץ אורח חיים נכון, אבל זה לא הדיון... לצערנו, עדיין יש סיכון באחוזים ניכרים גם בנישואי סוכרת 1 עם 1, ולא הייתי בונה על האמצעים הטכנולוגיים הקיימים לטיפול בסוכרת אם אפשר להימנע מהסיכון המיותר להתפרצות סוכרת סוג 1 שאינה בידי אדם, והיא בלתי הפיכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאברהם

ד''ר מאיה איש שלום
    26/06/2021

עדין הסכוי הוא סביב 10% ולכל היותר 25% ובכלל יש מחלות קשות יותר שאין לנו דרך לשלוט על התורשה שלהם או לעיתים כשמתחתנים אפילו לא מודעים לקיומן. לכן אני לא בטוחה שזאת סיבה לותר על זוגיות בנוסף אני כן חושבת שהשפור הטכנולוגי שמאפשר שליטה במחלה הופך אותה ליותר קלה ופחות פוגעת באכות חיים
    ציינתי סוכרת מסוג 2 כי לרב בנושא הזה אנשים פחות חושבים על התורשה (גם פעמים רבות לא יכולים לדעת כי היא יכולה להופיע בגיל מאוחר יותר) ושם האלמנט התורשתי משמעותי יותר לעומת טייפ1.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו